Kriminolog: Matejevi prijatelji mogli bi riješiti misterij. Znaju s kim je pričao...

Foto: Luka Šangulin/Index

PRIJATELJI nestalog Mateja Periša (27) mogli bi dati odgovor na mnogobrojna pitanja i time odgonetnuti zbog čega je mladi Splićanin napustio beogradski klub Gotik i otrčao u nepoznatom pravcu u noći između 30. i 31. prosinca, kaže za Telegraf.rs kriminolog Aleksandar Stevanović iz Instituta za kriminološka istraživanja.

"Prošlo je 11 dana od kada je nestao mladić iz Hrvatske. Njegovi prijatelji bili su ti koji su ga posljednji vidjeli i s njim komunicirali. Oni vjerojatno znaju s kim je Matej pričao na mobilni telefon, je li u Beogradu možda imao poznanika, je li možda imao neprijatelja, je li ga nešto mučilo, kako se ponašao od kada je došao u klub, kao i to što je pio tu večer", kaže Stevanović.

"Uvjeren sam da bi se u ponovnom razgovoru s njima moglo saznati nešto više o Perišu. Možda postoji nešto što su zaboravili kazati i što se njima čini običnim stvarima, a što bi istragu možda pomaklo s mrtve točke", rekao je.

Uvjeren da je mobitel u vodi

"Svaka informacija vjerujem da bi inspektorima mnogo pomogla. Ovo se može definirati i kao apel svima njima da ponovo razmisle o komunikaciji i ponašanju njihovog prijatelja prije nestanka", tvrdi kriminolog.

Stevanović je uvjeren da se telefon mladog Splićanina nalazi u vodi i da je iz tog razloga bez signala.

"Samo u slučaju kada se mobitel nalazi u vodi, on je onesposobljen da šalje signale. O tome je li i on upao s njim u Savu ne bih mogao govoriti jer ne postoje dokazi za tako nešto", tvrdi Stevanović.

U svojoj karijeri Aleksandar Stevanović nije imao sličan slučaj kao što je nestanak mladog Splićanina.

"Sjećam se da je prije desetak godina dva, tri dana trajala potraga za Francuzima. Njihov avion pao je u području Homoljskih planina. Kako je predio bio nepristupačan, trebalo nam je vremena da ih lociramo i dođemo do njih", kaže Stevanović.

Pročitajte više