Kristian je molio za milost: "Kriv sam, žao mi je, neće se ponoviti"

Foto: Dalmatinski portal/Google Street View

BOLESNI mladić, 18-godišnji Kristian Vukasović koji je u bolnicu dovezen tri tjedna ranije iz zatvora u Bilicama u nesvijesti, umro je od straha. 

Proizlazi to iz prvog nalaza obdukcije. 

Uzrok smrti mladog Kristiana bilo je zatajenje srca i, posljedično, zatajenje mozga, javio je Jutarnji list. Kako im je pojasnio poznati hrvatski patolog koji je želio ostati anoniman, to znači da je Kristian vrlo vjerojatno umro od tzv. psihičke smrti.

"Radi se o smrti nastaloj zbog straha, neispavanosti, stalnog psihičkog rastrojstva, ekstremnih okolnosti u kojima osoba boravi i kojima je izložena. Bio je jedan slučaj u Kaštelima kada je sin iz pištolja pucao u svog 70-godišnjeg oca, s namjerom da ga ubije. Otac je trčeći bježao od tog svog pomahnitalog sina koji je za njime pucao, ali ga nije pogodio. Nakon 100-tinjak metara, kada je pobjegao sinu, starac se srušio na tlo i preminuo od srčanog udara. Taj srčani udar je nastao zbog straha za život i uzbuđenosti, ekstremne situacije koja nije karakteristična za normalno ljudsko biće", rekao je patolog. 

Molio sud za milost

Glavna rasprava na kojoj je Kristian Vukasović (18) iz Jesenica osuđen na osam mjeseci zatvora održana je na Općinskom sudu u Splitu u jednom danu. Proglašen je krivim.

U optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Splitu teretilo ga se da je od 28. do 30. ožujka ove godine na predjelu Sumpetar, u mjestu Jesenice, podmetnuo četiri požara paleći suhu travu.

"Osjećam se krivim i žao mi je što se to dogodilo. Kad biste me sada pustili na slobodu, nikada više to ne bih napravio. Obećavam kako se ništa slično neće ponoviti. U istražnom sam zatvoru četiri mjeseca i uzimam propisanu terapiju", rekao je Kristian, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tada je Kristian već četiri mjeseca bio u zatvoru. U tom je periodu triput hospitaliziran.

Pročitajte više