Kristijan Stojanović: Nisam ubio Ivu Stipetića, nije to moj način

Screenshot: Google street view

"IVO mi je bio prijatelj. Nismo imali razmirica, niti bi mu naudio. Nije to moj način, već način Ivice Šerića i njegovog kruga. Otkrit ću prave razloge zašto me prikazuje kao počinitelja i supočinitelja, budući da je dao više iskaza. To je napravio da prikrije svoje nezakonite radnje. Ivu Stipetića nisam ubio. Nisam imao ni razlog, a ni motiv. Ovaj postupak se vodi pod patronatom policije", kazao je danas na početku ponovnog suđenja za ubojstvo Ive Stipetića optuženi Kristijan Stojanović Kiki.

Bio je osuđen na 14 godina zatvora, ali je Vrhovni sud ukinuo presudu i naložio novo suđenje. Smatrali su da je sudac Zoran Kežić prerano zaključio da je Stojanović ubio Stipetića na Kočinjem brdu kod Klisa 3. prosinca 2010. godine. Sada Stojanoviću sudi Slavko Lozina.

"Stojanović se nije mogao za 15 minuta odvesti do Kočinjeg brda, ubiti i vratiti se u Split"

Branitelj Željko Gulišija podsjetio je kako optužnica tereti Stojanovića da je ubio između 17 i 18.30 sati. Smatra da Stojanović to nije mogao učiniti jer ga je djevojka nazvala u 17.59 sati. Razgovarali su dvije minute. Znači u 18.01 sati bio je živ, rezonira Gulišija. Dosta će pokazati i transkripti prisluškivanja naloženog zbog istrage pokušaja ubojstva Lea Paurevića, za što je Stojanović nedavno pravomoćno osuđen.

U 17.17 sati Stipetić je nazvao Stojanovića, koji se dovezao iz teretane na Pujankama do teretane na Bačvicama, a za što, kaže Gulišija, treba između 7 i 10 minuta. U 17.31 bio je u teretani na Bačvicama, u 17.45 Stipetića je nazvala nepoznata osoba, a u 18.15 sati Stojanović je bio u teretani na Pujankama, pobrojio je Gulišija, zaključivši kako se Stojanović za tako kratko vrijeme nikako nije mogao odvesti iz Splita na Kočinje brdo i vratiti nakon što je ubio Stipetića.

Sutra svjedoči kum koji je Stojanovića prijavio policiji

Danas je svjedočila zaposlenica teretane na Pujankama, koja je navela da je Stojanović bio odsutan između sata i sat i pol te je upravo temeljem njezinog iskaza određeno vrijeme ubojstva u optužnici.

Svjedokinja je iskaz davala tri puta, danas kaže da nije sigurna. Podsjetila je i kako ju je nazvala žena koja se predstavila kao Stojanovićeva supruga i tražila od nje da kaže kako je bio u teretani cijelo vrijeme. Sutra bi trebao svjedočiti Stojanovićev kum Šerić, koji ga je i prijavio policiji.

Pročitajte više