Kruljac neće u zatvor. Njegov tata je bio na piću s ministrom Božinovićem

Foto: Index

DAVID Kruljac, sin generala Mladena Kruljca, osuđen je na godinu dana zatvora zbog posjedovanja hrpe droge. 

Kazna zatvora zamijenjena je radom za opće dobro i novčanom kaznom. Umjesto iza rešetaka, Kruljac junior boravit će na slobodi, odrađujući društveno korisni rad. 

>> Sin generala Kruljca osuđen zbog hrpe droge, ali neće ići u zatvor

Droga i novac za Toma Forda

David Kruljac osuđen je 13. srpnja ove godine. Četiri mjeseca prije presude, dok je još trajala istraga protiv njegovog sina, Mladen Kruljac, bivši zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, umirovljeni general, sjedio je na piću s ministrom policije.

26-godišnji Kruljac uhićen je u kolovozu prošle godine, a zagrebačka policija mu je u stanu pronašla 4,5 kilograma marihuane, 28 grama kokaina, 10.500 kuna i 117 tisuća eura. Također, našli su i digitalnu vagu i uređaj za prešanje. 

Generalov sin je završio u istražnom zatvoru, a nakon uhićenja se pred sudom branio da je drogu i novac čuvao za stanovitog Toma Forda, državljanina Srbije, koji mu je, kako tvrdi Kruljac, u zamjenu za čuvanje obećao novčanu nagradu.

Pravomoćno je osuđen u srpnju ove godine na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, a kazna mu je sporazumno zamijenjena radom za opće dobro i globom od 200 tisuća kuna. 

Piće Kruljca seniora s ministrom unutarnjih poslova

Nekoliko mjeseci prije presude Kruljcu junioru, Kruljac senior fotografiran je na piću s ministrom unutarnjih poslova. 

Index je objavio fotografiju Mladena Kruljca i Davora Božinovića na piću u jednom zaprešićkom kafiću, snimljenu 11. ožujka. 

"Slučajan susret na javnom mjestu"

Kako je tada u tijeku bila istraga protiv, sada osuđenog, Davida Kruljca, poslali smo upit Ministarstvu unutarnjih poslova. Zanimalo nas je druže li se inače general Kruljac i ministar policije. Također, zanimalo nas je ima li ovaj neformalni sastanak veze s aktualnom istragom koja se vodi protiv Mladenovog sina.

Uskoro je stigao odgovor.

"Obavještavamo Vas da je ministar unutarnjih poslova RH dr. sc. Davor Božinović tijekom prošlog vikenda slučajno na javnom mjestu susreo g. Mladena Kruljca kojeg poznaje iz vremena dok je bio ministar obrane Republike Hrvatske.

Ponavljamo, riječ je o slučajnom susretu koji se dogodio na javnom mjestu", pisalo je u odgovoru Ministarstva unutarnjih poslova Indexu.

Davor Božinović je, inače, bio ministar obrane Republike Hrvatske od 2010. do 2011. godine.

Slučajni susret u istoj zgradi u kojoj živi ministar

Provjerili smo njihov slučajni susret u zaprešićkom kafiću. Ispostavilo se da se taj kafić nalazi u istoj zgradi, na istoj adresi, kao i stan u kojemu živi ministar Božinović.


Na slici lijevo: Kafić u kojemu su se ministar Božinović i umirovljeni general Kruljac susreli.
Na slici desno: Ulaz u stan ministra Božinovića.



Na slici lijevo: Kafić u kojemu su se ministar Božinović i umirovljeni general Kruljac susreli.
Na slici desno: Ulaz u stan ministra Božinovića.


Dva stana i poslovni prostor u Zaprešiću

Prema imovinskoj kartici, ministar unutarnjih poslova i njegova supruga, između ostalog, posjeduju dva stana i poslovni prostor u Zaprešiću.

Ministrova supruga Jasna Božinović ima ordinaciju dentalne medicine. Kratkom pretragom jedna od adresa ordinacije koja se pojavljuju u tražilici upravo je adresa na kojoj se nalazi i kafić u kojemu se održao susret ministra i umirovljenog generala.

Tada smo se opet javili Ministarstvu unutarnjih poslova i vladi. Upitali smo ih, između ostalog, je li ministar Božinović lagao o "slučajnom susretu" s Mladenom Kruljcem. 

Nikad nam nisu konkretno odgovorili na ovaj upit.

Presuda nakon pića

Jučer smo opet poslali upite ministru Božinoviću i ministru Bošnjakoviću.

Upitali smo ih kako komentiraju presudu Općinskog kaznenog suda te šalje li se ovom presudom ispravna poruka o sankcijama za ozbiljna kaznena djela.

>> Kruljcu zbog hrpe droge rad za opće dobro, Huanitu zbog liječenja travom zatvor

Također, upitali smo ih ima li činjenica da se ministar Božinović nalazio na piću s Mladenom Kruljcem ikakve veze s ovakvom odlukom. 

Do zaključenja ovog članka nismo dobili odgovor. Čim ga dobijemo, objavit ćemo ga.

Pročitajte više