Kruno Peronja dao ostavku na mjesto šefa Nadzornog odbora Jadroplova

KRUNO PERONJA više nije šef Nadzornog odbora Jadroplova. Sam se jučer povukao. Zašto, nije nam htio otkriti. "Bez komentara", bilo je sve što se od Peronje moglo dobiti.

Ostavka nakon 47,3 milijuna kuna minusa u 2010. godini

Ostavka je došla nakon prošlotjedne Skupštine društva na kojoj je usvojeno katastrofalno financijsko izvješće Jadroplova, koji je prošlu godinu zaključio sa 47,3 milijuna kuna gubitka. Ni to nam Peronja nije htio komentirati, već nas je uputio na predsjednika Uprave Branimira Kovačića. Šteta. Jer prije samo koji mjesec hvalio se uspješnim poslovanjem kada je branio preplaćenu Upravu, koja je unatoč odluci Vlade o štednji u državnim tvrtkama, primala po 100 tisuća kuna bruto plaće.

Peronja dao ostavku na mjesto koje po Zakonu nije mogao obnašati

Peronja, kao što je Index već pisao, po Zakonu i Statutu Hrvatske odvjetničke komore, nije ni mogao biti na čelu Nadzornog odbora Jadroplova. Unatoč seriji napisa o toj malformaciji, nitko u Vladi, a ni HOK-u nije našao za shodno da pokrene ikakav postupak. Jednostavno, nisu znali da je Peronja kao odvjetnik na nespojivoj funkciji sa njegovom profesionalnom djelatnošću.

Peronja, inače, i dalje ostaje u Nadzornom odboru Jadroplova, kojim će ubuduće predsjedati Tomislav Lovrić iz AUDIO-a, koji raspolaže većinskim paketom dionica.

Pročitajte više