Krunoslav Borovec za Index: Čista petica svima na Zagreb Prideu

KRUNOSLAV BOROVEC, glasnogovornik MUP-a, koji je i sam sudjelovao u današnjoj povorci rekao je za Index kako na kraju svi trebaju biti zadovoljni, od organizatora, do sudionika i policije. "Organizatori imaju razloga za zadovoljstvo jer su okupili jako veliki broj sudionika, ali i zbog činjenice da je sve zaista proteklo u najboljem redu. I mi u policiji imamo razloga biti zadovoljno jer stvarno nije bilo nikakvih incidenata.", rekao nam je Borovec našalivši se kako svima daje čistu peticu.

"Naravno, značajan broj policije djelovao je preventivno prema nekima, kao što smo i najavili da svatko tko bilo što pokuša može računati da će biti uhićen. A mislim da su naše najave shvatili oni koji su mislili nešto učiniti, pod pretpostavkom da je takvih bilo", rekao nam je Borovec.

Na pitanje tko je zaslužan što je sve proteklo u redu, Borovec kaže kako bi bilo suludo kada bi zasluge netko, pa i policija, pripisao samo sebi pohvalivši Zagrepčane. "Svi su zaslužni. Osim policije, organizatora i sudionika zaslužni su i građani koji su tolerantni, koji priznaju svakome njegovo pravo da osobno izrazi svoje opredjeljenje. Oni su najviše zaslužni. A mi nosimo dio zasluga kad je u pitanju sigurnost", kaže Borovec.

"Budući da se u centru grada okupio ovako veliki broj ljudi, a nije bilo nikakvih incidenata, stvarno je odlično", zaključuje Borovec.

Pročitajte više