Krvava serija na hrvatskim prometnicama: Život izgubilo petero ljudi

U PROMETNIM nezgodama diljem Hrvatske ovog je vikenda izgubljeno čak pet života, a u isto vrijeme ozlijeđeno je i nekoliko desetaka osoba. Takva je bilanca rezultat mahom neprilagođene vožnje kojima su uzrok povišena brzina, nesmotrena vožnja, ali i nezaobilazni alkohol.

Krvava serija započela je ovog petka u Hrvatskom zagorju. Tamo je, u Oroslavju, oko 20 sati 40-godišnji vozač zbog kretanja brzinom višom od dopuštene udario devetogodišnju djevojčicu. Nesreća se zbila kada je potonja pretrčavala cestu. U tom trenutku nalijeće na nju jureći automobil pa je djevojčica zbog zadobivenih ozljeda, opasnih po život, hitno prevezena u zagrebačku bolnicu Rebro.

U kratkom vremenskom roku ceste odnijele tri života

Naredna epizoda uslijedila je na području Posavine i to oko dva sata u noći. Naime, gotovo istodobno su se zbile dvije nesreće. U prvoj, koja se dogodila u Velikoj Kopanici, život je izgubio 42-godišnjak, također pješak, na kojeg je naletjelo osobno vozilo, dok je druga u Kruševici tragično završila za 24-godišnjaka i 17-godišnjaka.


Potonji su stradali vozeći se na stražnjem sjedištu s 21-godišnjim vozačem koji je u zavoju prešao na lijevu stranu kolnika, nakon čega je tegljač iz suprotnog smjera udario u lijevi bočni dio automobila. Pritom je dvojac sa stražnjeg sjedala ispao iz vozila i na mjestu poginuo, dok je alkoholizirani vozač, kojem je izmjereno čak 0,61 promila u krvi, izašao sa lakšim ozljedama.

Izgubila kontrolu nad vozilom pa se zabila u prometni stup

Sljedeća žrtva prometa pala je na zagrebačkoj Aleji Bologne. Tamo je 30-godišnjakinja vozačica, izgubivši kontrolu nad vozilom, zahvatila rubnik nogostupa. Nakon toga je automobilom, sletjevši s ceste, udarila u metalni prometni stup, od kojeg se odbila, a potom se zabila u obližnji stup javne rasvjete. Suvozačica, prijateljica stradale, teško je ozlijeđena i pitanje je hoće li preživjeti. Smrt 30-godišnjakinje najviše je shrvalo njezinog zaručnika s kojim je 31. svibnja trebala pred oltar.

Posljednja nesreća koja je odnijela jedan život dogodila se nedaleko od Zaprešića. U frontalnom sudaru poginuo je 36-godišnji motociklist. Potonji je iz nepoznatih razloga prešao na lijevu stranu kolnika, a tada se sudario s automobilom iz suprotnog smjera.  Motociklist je na licu mjesta stradao, dok su 24-godišnji vozač automobila i dvije suputnice pretrpjeli lakše ozlijede.

Ig.M.

Pročitajte više