Vlasnici zatvorili kućicu u kojoj je Bernardić pio, doznali smo nove detalje

Foto: Čitatelj Indexa

BIVŠI predsjednik SDP-a i još uvijek aktualni saborski zastupnik Davor Bernardić na Sljemenu je našao birtiju koja radi, preciznije kućicu koja je u funkciji kafića. Slikao se kako u njoj pije kuhano vino, iako je svim kafićima u Hrvatskoj potpuno zabranjen rad, pa fotografiju objavio na Facebooku.

> Bernardić na Sljemenu našao birtiju koja radi i fotkao se kako tamo pije

No priča je nakon toga dobila dodatan zaplet. Naime, Index je prvo doznao da je kućica zatvorena. Potvrdili su nam to neslužbeno iz Stožera, dodavši da vlasniku nije ispisana kazna. 

> Nakon Bernardićevog fotografiranja zatvorena birtija na Sljemenu

Priča vlasnice

No dan kasnije javila se vlasnica koja je izjavila da kućica nije zatvorena. 

Vlasnica kućice je tvrdila kako ih nije posjetila nikakva inspekcija. Za Dnevnik.hr je rekla je objekt radio "u obliku catering usluge, no ograničeno, s obzirom na to da ne smiju posluživati kuhano vino radi mjera na snazi". Nije, međutim, objasnila zašto su onda Bernardiću, za kojeg je rekla da je njihov vjerni posjetitelj, poslužili kuhano vino za koje kaže da ga ne smiju posluživati. 

> Vlasnica kućice u kojoj je Bernardić pio: Nismo zatvoreni. Bero je vjerni posjetitelj

"Bero je dugogodišnji posjetitelj zagrebačke gore i kao takvome skuhali smo mu vino, postavili scenografiju i iskoristili zimsku čaroliju za super fotke", objašnjava vlasnica. Navela je kako kućica i ovaj vikend može primiti goste, ali uz stroge mjere koje su na snazi te poziva građane na odmor i zabavu na Sljemenu uz, kako kaže, "termosice i sve što je potrebno za zimske čarolije i radosti". 

Što se zapravo dogodilo?

Index, međutim, doznaje kako inspekcija civilne zaštite ipak jest posjetila Sljemensku kućicu, i to dva puta. 

Prvi put je inspekcija tamo stigla u petak. Kućica je bila zatvorena i nije bilo ni djelatnika ni vlasnice. Inspektor je zaključio kako su kućicu zatvorili kako bi izbjegli sankcije, što korespondira s informacijama koje je u petak dobio Index da je vlasnik sam zatvorio kućicu. 

Inspekcija je, doznajemo, kućicu ponovno posjetila jučer, no i tada je bila zatvorena. Inspektori su nakon dva posjeta zaključili da kućica ne radi pa nije bilo ni potrebe za njezinim zatvaranjem. 

Vlasnici stavili obavijest da je kućica zatvorena jučer, ali inspekcija nije tamo našla nikoga ni u petak

Da kućica ne radi potvrđuju fotografije koje nam je ustupio čitatelj koje su snimljene danas.

"Kako bi održali ovo mjesto od ludila koje svijetom vlada, odlučili smo danas, 5.12.2020. da će Sljemenska kućica biti zatvorena do daljnjega, a sve iz razloga kako bi očuvali mogućnost boravka na otvorenom, kao i naše džepove", stoji na obavijesti na kućici.

 

 

 

Pročitajte više