Kud Kosor tud´ i oni: Karamarko i Jarnjak pozdravili haške generale Gotovinu i Markača



POTPREDSJEDNIK hrvatskog Sabora Ivan Jarnjak kao i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko iskoristili su danas upaljene kamere na 20-toj obljetnici osnutka specijalne policijske postrojbe Alfa te su pozdravili haške generale Mladena Markača i Antu Gotovinu.

Štoviše, Udruga pripadnika specijalne policije Alfa kao organizator proslave namijenila je i specijalne prigodne plakete generalima Gotovinu i Markaču kao i ministru Karamarku te bivšem ministru unutarnjih poslova Ivanu Vekiću te ostalim ratnim zapovjednicima. Ministar u vladi Jadranke Kosor u tome nije vidio ništa sporno.

"Oni nisu pravomoćno osuđeni, a proslavu je organizirala udruga specijalaca, a ne MUP", rekao je Karamarko okupljenim novinarima nakon svečanosti dodajući kako plakete neće narušiti dobre odnose Hrvatske i Haaga.

Na svečanosti postrojbe Alfa u Policijskoj akademiji bio je nazočan i njihov prvi zapovjednik a današnji tajnik u MUP-u Vladimir Faber naglasivši kako su se borili za "uljuđenu, civiliziranu i pravnu državu Hrvatsku".  

Pročitajte više