Kudelić: U dva dana umrle su tri osobe u dobi oko 50 godina, nisu imale komorbiditete

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VARAŽDINSKA županija i dalje je županija među najgorima u Europi po incidenciji koronavirusa na 100.000 stanovnika. Brojke nisu dobre - jučer je zabilježeno 285 novozaraženih koronavirusom, a četiri su osobe preminule.

"Samo je pitanje dana kad će se šatori pred bolnicom početi puniti. Statistika kaže da 10 posto zaraženih treba terapiju kisikom. Vjerujemo da će nakon sedam dana od uvođenja strogih mjera i uz rad epidemiologa brojke biti povoljnije", kazao je ravnatelj varaždinskog Zavoda za javno zdravstvo Marin Bosilj za HRT.

"Oko 300 je novooboljelih dnevno, i ako svaki od njih ima barem 4 kontakta - to se penje i preko tisuću njih. Oni često ne žele odgovarati na pitanja, poklapaju slušalicu i više se ne žele javiti. Neki od njih jasno i glasno kažu kako ne žele dati podatke o svojoj obitelji. Ima i onih koji vrijeđaju", naglasio je. 

Nenad Kudelić, ravnatelj varaždinske bolnice, govorio je o tome kako situacija s epidemijom koronavirusa na sjeveru Hrvatske nije dobra i da je u toj bolnici 201 hospitalizirana osoba. 

Iznio je i podatak da su u posljednjih 48 sati preminule tri osobe koje su bile nešto iznad 50 godina starosti te da nisu imale drugih komorbiditeta. 

Dodao je da su na tom području od 1. studenog preminule 64 osobe, javlja HRT.

Pročitajte više