Kujundžić: Nekada mi liječnici biramo bolje malo boli, a siguran život

Screenshot HRT

MILAN Kujundžić rekao je kako je razgovarao s predstavnicama udruge Roda te da će provjeriti sve nepravilnosti.

Predstavnice udruge Roda Ministarstvu zdravstva danas su uručile 400 bolnih svjedočanstava žena iz hrvatskih bolnica, nakon izjave mostovke Ivane Ninčević Lesandrić u saboru. Ona je ispričala strašne detalje kiretaže u KBC-u Split bez anestezije.

U HRT-ovoj emisiji Tema dana rekao je da je anestezija kompleksniji problem te da puno puta pacijentice ni ne osjete kad dobiju lokalnu anesteziju pa nerijetko misle da nisu dobile ništa.

"Postoje smjernice i algoritmi kako se radi, ali dopuštam da je bilo propusta i nepravilnosti i takve stvari treba sankcionirati prvenstveno da bi se preveniralo da se takve stvari opet dogode", rekao je.

Među 15 najboljih na svijetu

Također, ministar zdravstva je ispričao kako nekad postoji vremenski odmak kada je uzimana hrana i kada se ne može dati opća anestezija, tada se pristupa lokalnoj anesteziji.

"Postoje pravila struke koja se ne mogu preskakati. U protivnom izgubite pacijenta na stolu. Nekada mi liječnici biramo bolje malo boli, a siguran život", rekao je ministar.

Dodao je kako će nadzor u pojedinim bolnicama krenuti već sutra, a određene rezultate imat će za 2-3 tjedna. 

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je kako je Hrvatska među 15 najboljih zemalja u svijetu po kvaliteti zdravstvenog sustava.

Pročitajte više