Kursar: Studentica čiji me otac napao je bila vrlo korektna

PRETUČENI profesor Fakulteta političkih znanosti Tonči Kursar rekao je kako je kćer muškarca koji je naručio napad na njega bila vrlo korektna te je tek od siječnja počela dolaziti kod njega na konzultacije.

"Tada mi se obratila i tražila da pogledam njezine testove koje su drugi kolege ocjenjivali. Tada sam je uočio. Sjećam se da sam joj rekao da moji kolege imaju slobodu pri ocjenjivanju te da poštujem njihov rad", kazao je Kursar te dodaje kako je bio neugodno iznenađen kada je saznao da je baš zbog nje napadnut, piše Večernji list. 

Policija mu savjetovala da bude blaži na ispitima

Objašnjava kako je naručitelja napada i oca studentice, 57- godišnjeg Tonija Radića, prvi puta vidio kada mu je prijetio na livadi u Držićevoj ulici. "Stalno je ponavljao da zna kako ja mučim studente. Vjerujem da je na neki način htio intervenirati. Govorio je općenito, nije spominjao ime. Tada sam ga pozvao da dođe u moj kabinet na fakultetu da popričamo. Odbio je", priča svoju priču Kursar te dodaje kako mu je Radić na kraju rekao da će se oni još susresti te da ništa ne prijavljuje policiji.

Kursar je razočaran zato što je policija dopustila da ga ponovno napadnu. Tvrdi kako nije dobio zaštitu, nego je to bio prijevoz od kuće do posla, te da je policija tvrdila da će se cijela stvar riješiti sama od sebe. U jednom trenutku su mu plavci savjetovali da malo popusti na ispitima. 

Pročitajte više