Kuščevića pitali o pomicanju sata, on pričao što o tome misle njegov otac i djed

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

MINISTAR uprave Lovro Kuščević komentirajući odluku Europskog parlamenta koji je zatražio procjenu i moguće ukidanje zimskog i ljetnog računanja vremena ocijenio je kako bi bilo dobro kad bi barem svi koji su u istoj vremenskoj zoni imali isti režim.

Na upit novinara je li dobro da se na razini svih zemalja EU-a dogovori da svi pomiču ili ne pomiču sat, konkretno da se ukine pomicanje, ministar je odgovorio potvrdno i dodao da bi barem svi koji su u istoj vremenskoj zoni trebali imati isti režim kako bi se lakše razumijevali, dogovarali sastanke i odrađivali poslove.

"Kad bih pitao mog ćaću, mog djeda, oni bi sasvim sigurno rekli da nije potrebno pomicanje sata, što meni osobno ne smeta. Ja sam se privikao na jedne i druge uvjete, tako da što se mene tiče je irelevantno", rekao je Kuščević novinarima.

Zastupnici u Europskom parlamentu u četvrtak su zatražili opsežnu procjenu učinaka zimskog i ljetnog računanja vremena te ukidanje te prakse ako se pokaže da je štetna ili neučinkovita.

Dio javnosti, ukazuju građanske inicijative, zabrinut je zbog učinaka promjena računanja vremena koja se trenutno radi u posljednjim vikendima ožujka i listopada. Brojne studije nisu uspjele doći do konačnog zaključka o štetnosti takve prakse, ali su ipak ukazale na određene negativne učinke po ljude, upozoravaju europarlamentarci.

Ranije danas Kuščević je na pitanje o kupnji 62 nova automobila, za što će potrošiti 25 milijuna kuna, odgovorio da je on zagovarao kupnju kočije

Pročitajte više