KVIZ Tko je to rekao, Milanović ili Putinov glasnogovornik?

Foto: EPA, PIXSELL/Goran Stranzl

HRVATSKI predsjednik Zoran Milanović jučer je nastavio izazivati oduševljenje ruskih režimskih medija izjavama koje neodoljivo podsjećaju na kremaljsku propagandu.

Izjavama o ratu u Ukrajini osvojio je Putinove propagandiste koji ga sada veličaju u svojim nastupima na ruskoj državnoj televiziji i govore da im je prijatelj. Jutros je stigla i ukrajinska reakcija na Milanovićeve izjave, posebno na onu o Krimu. Podsjetimo, hrvatski predsjednik je rekao da Krim, ukrajinski poluotok koji je Rusija anektirala 2014. godine, više nikada neće biti ukrajinski. 

"Pitam se bi li Zoran Milanović mogao postati predsjednik svoje zemlje s takvom retorikom devedesetih godina dok se Hrvatska borila da sačuva svoju državnost? Bi li njegovi glasači pristali zatvoriti oči pred okupacijom dijela svoje zemlje? Sumnjam", napisao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Ukrajine Oleg Nikolenko. 

Tako je postalo gotovo nemoguće razlučiti što je rekao Milanović, a što, primjerice, Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov. Okušajte se u kvizu Tko je to rekao, Milanović ili Putinov glasnogovornik?

Pročitajte više