Lani u Švicarskoj obitelj pronađena mrtva. Otkriveno da su svi počinili samoubojstvo

Ilustracija: Shutterstock

U ŠVICARSKOJ je četvero članova obitelji teoretičara zavjere koji su vjerovali da je svijet loše mjesto umrlo u ožujku prošle godine nakon što su se bacili sa sedmog kata zgrade.

Istražitelji su zaključili slučaj i izvijestili javnost da su odrasle osobe iz obitelji planirale kolektivno samoubojstvo, piše BBC. Obitelj se prije dvije godine iz Francuske bila preselila u Švicarsku.

S balkona stana pali su 8-godišnja djevojčica, 15-godišnji dječak, otac, majka i majčina sestra. 

Majka i njezina sestra bile teoretičarka zavjere

Dječak je bio u komi, ali se sada oporavio od teških ozljeda. Istražitelji kažu da se ne sjeća kobnog dana. Forenzički dokazi nisu otkrili nikakve znakove borbe prije smrti, a autopsije nisu pokazale tragove opojnih sredstava u organizmu.

Nakon godinu dana istrage švicarske vlasti sada kažu da su majka obitelji i njezina sestra bile teoretičarke zavjere i da su se pripremale za apokalipsu.

Nakon smrti policija je vidjela da je njihov stan pun hrane, lijekova i higijenskog materijala, brižljivo uskladištenih i organiziranih. Obitelj je rijetko izlazila, a djeca su se školovala kod kuće.

Dvije sestre su imale duboko ukorijenjenu sumnju prema vladi i lokalnim vlastima i odgajale su djecu da vjeruju da je svijet neprijateljsko i loše mjesto. Pandemija covida i ruska invazija na Ukrajinu samo su ojačale njihovo uvjerenje.

Planirali kolektivno samoubojstvo

Pretrage stana i elektroničkih uređaja otkrile su da je kolektivno samoubojstvo pomno planirano. Istražitelji tvrde da su to i uvježbavali.

Odrasli su očito čekali pravi trenutak da odu u svijet za koji su vjerovali da će biti bolji, daleko od onoga kojeg su se bojali, stoji u policijskom izvješću. Čini se da je posjet policije iz Montreuxa bio pokretač odluke obitelji da počini samoubojstvo.

Svratili su to jutro da podsjete oca da ode na sastanak s lokalnim obrazovnim vlastima kako bi razgovarali o školovanju svog sina kod kuće nakon što nije odgovorio na nekoliko pisama.

Nisu pustili policiju unutra, a nakon nekoliko minuta su bili mrtvi. Danas su švicarske vlasti zamolile javnost i novinare da poštuju privatnost preživjelog dječaka, piše BBC.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Pročitajte više