KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Lauc: Razumijem da vlada ne želi imati Savjet koji joj radi iza leđa

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

PET ČLANOVA vladinog Znanstvenog savjeta izbačeno je iz tog tijela nakon što je 26 istaknutih hrvatskih liječnika i znanstvenika objavilo apel javnost, zabrinuti širenjem drugog vala pandemije u Hrvatskoj i velikim brojem žrtava. Riječ je o Andreji Ambriović Ristov, Nenadu Banu, Petri Klepac, Branku Kolariću i Igoru Rudanu.

>> Tko su znanstvenici koje je izbacio Plenković i što su govorili?

Iz vlade su demantirali da su znanstvenici izbačeni poručivši da je međusobno povjerenje narušeno i da suradnja, koja je i dosad bila na dobrovoljnoj bazi, nema smisla.

>> Plenković je iz Znanstvenog savjeta izbacio sve epidemiologe osim Capaka

"Ne znam ništa o sastanku u subotu, a niti o nekakvim razrješenjima kojih možda je, a možda nije bilo. Nemam vam što pametno reći", komentirao je za N1 član vladinog savjeta Gordan Lauc. 

Upitan trebaju li znanstvenici kojima se predstojnik Ureda predsjednika vlade Zvonimir Frka-Petešić zahvalio na suradnji ostati u Znanstvenom savjetu, Lauc je rekao da bi mu bilo drago da ostanu.

"Meni osobno bi bilo puno draže da ostanu, no razumijem ako vlada ne želi imati Savjet koji joj radi iza leđa i šalje priopćenja dan nakon sastanka na kojem tako što nije spominjano", rekao je Lauc.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više