Lavrov na letu za New York izbjegavao neprijateljske zemlje

Foto: EPA

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov stigao je u New York, gdje će sudjelovati na sastancima Vijeća sigurnosti UN-a o Bliskom istoku i Ukrajini, priopćila je ruska državna novinska agencija Tass

Prema dopisniku Tassa, ministrov zrakoplov odletio je iz Moskve u Sjedinjene Države sjevernom rutom, zaobilazeći neprijateljske zemlje. Let je trajao 12 sati i 45 minuta. 

Očekuju se bilateralni susreti

Ruski novinari koji su pratili Lavrova na putovanju dobili su američke vize bez ograničenja kretanja na krug od 25 milja (oko 40 kilometara), kao što je bio slučaj u rujnu, tijekom zasjedanja Opće skupštine UN-a. Prema dopisniku Tassa, svim predstavnicima ruskih medija prije polaska izdana je jednokratna novinarska viza tipa I. 

Vize im vrijede do travnja. Ranije je službena predstavnica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova izjavila za Tass da će Lavrov biti u posjetu New Yorku od 22. do 24. siječnja kako bi osobno sudjelovao u raspravama Vijeća sigurnosti UN-a o Bliskom istoku i sastanku o Ukrajini. Očekuju se i brojni bilateralni susreti.

Pročitajte više