Leš skriven 30 godina nađen pri renovaciji francuske palače vrijedne 35 milijuna eura

Ulica Oudinot, Pariz Foto: Google Maps

FRANCUSKE vlasti pokrenule su istragu o ubojstvu nakon što je tijekom obnove pariške palače vrijedne 35,1 milijun eura u podrumu pronađen leš koji je tamo bio skriven 30 godina.

Palača se nalazi u ekskluzivnoj središnjoj četvrti Pariza. Osim glavne zgrade, ima unutrašnje dvorište i privatne vrtove.

"Straga se nalazi ogroman vrt"

"Radi se o važnoj povijesnoj građevini. Tamo su živjele mnoge poznate osobe, uključujući pjesnika Francoisa Coppeea", rekla je za CNN Sabine Lebreton, potpredsjednica lokalne organizacije za očuvanje povijesne četvrti.

"Mjesto govori samo za sebe. Straga se nalazi ogroman vrt. Možete samo zamisliti kakve su se svečanosti i zabave odigravale na tom mjestu. To je jedno sasvim drugo stoljeće“, dodala je.

Palača u ulici Oudinot napuštena je od sredine 18. stoljeća, a prodana je u siječnju za 35,1 milijun eura.

"Nitko nije detaljno pregledao podrum"

Izvor iz francuskog pravosuđa rekao je za CNN da je pariško tužiteljstvo pokrenulo preliminarnu istragu ubojstva nakon što je 26. veljače tijekom obnove u podrumu palače otkriveno tijelo.

"Tijelo je pronađeno na mjestu koje nitko nije obišao. Nitko nije detaljno pregledao podrum“, rekao je odvjetnik Bruno Picard, koji je bio zadužen za prodaju palače.

"Pronašli su mrtvog čovjeka. Očito je bio tamo već 30 godina. S obzirom na to koliko je vremena prošlo, pitanje je što će istraga moći pokazati. Mislim da će vlasnik uskoro nastaviti s obnovom“, dodao je Picard.

Pročitajte više