Lesar: Hitno objaviti datum izbora, Vlada neronovski zavlači!

 JUČERAŠNJI kaos i prosvjede u Hrvatskoj komentirao je predsjednik Hrvatski laburista - Stranke rada Dragutin Lesar.
      
"U svjetlu proteklih događaja u središtu Zagreba, ali i drugih hrvatskih gradova, Hrvatski laburisti – Stranka rada smatraju kako je jedino  rješenje koje ova Vlada može ponuditi MOMENTALNA OBZNANA TERMINA ODRŽAVANJA IZVANREDNIH PARLAMENTARNIH IZBORA U RH, pri čemu mora prihvatiti  činjenicu da do tog dana (u vrlo skoroj budućnosti) funkcionira kao tehnička vlada. Sve drugo, sva zavlačenja i odugovlačenja neronovski su postupci i izazivanje scenarija kojeg nitko ne želi. Nemojte poput rimskog diktatora zapaliti Zagreb i Hrvatsku! Nemate na to pravo! Neodgovorna i neželjena vlada izaziva anarhiju, a ovu Vladu zaista više nitko ne želi", piše Lesar.

"Hrvatski laburisti – stranka rada je upravo provela uspješnu akciju prikupljanja potpisa građana kojima se zahtijeva ostavka aktualne Vlade Republike Hrvatske. To je nesumnjivo legitimni postupak i način kojim se Vladi ukazuje na to da joj je rok trajanja prošao i da svojim ostankom čini nemjerljivu štetu hrvatskoj državi i društvu, svim građanima, pa i onima koji su je izabrali.
Smatramo kako su i svi javni prosvjedi protiv Vlade legitimni i legalni, bez obzira s koje strane dolaze, pod uvjetom da se ne krše zakoni, ne dovode u pitanje životi i zdravlje građana i njihova imovina", nastavlja.

"Odgovorna je samo Vlada!"

"Upravo zato oštro osuđujemo huliganske i razbijačke postupke grupe (uglavnom mlađih) građana Zagreba koji su svojim postupcima i neprimjerenim nasilničkim ponašanjem pokazali da im je stalo samo do destrukcije, uništavanja i kaosa. Takve grupe razbijača nemaju i ne mogu imati podršku niti jedne političke opcije, kao niti jednog ozbiljnog čovjeka u ovoj državi. To nam zaista ne treba. Nažalost, šanse su svakim danom sve veće da će neorganiziranog i kaotičnog nasilja biti svakodnevno i da će eskalirati intenzitetom. Vlast, naravno, može represijom privremeno rastjerati takve rušilačke pohode, ali ne ih i spriječiti. Nastave li se prosvjedi i kaos po ulicama hrvatskih gradova Vlada RH  jedina će snositi odgovornost", završava Lesar.

Pročitajte više