"Lički Tuđman" dužan je srušiti bespravno sagrađen objekt kojim je zaustavio tok rijeke Like

MINISTARSTVO zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva inspekcijskim je nadzorom utvrdilo da je Joso Mraović izveo bespravne radove uz jugoistočnu obalu rijeke Like u naselju Bilaj kod Gospića. Stoga je građevinska inspekcija dotičnog ministarstva donijela rješenje o uklanjanju bespravno sagrađenog objekta, priopćeno je iz Ministarstva.

Nadzor inspekcije kojim je utvrđeno da je investitor Josip Mraović izveo bespravne radove uz jugoistočnu obalu rijeke Like u naselju Bilaj, započeo je 10. kolovoza, četiri dana kasnije inspekcija je donijela rješenje po kojem je investitor dužan sam ukloniti bespravno sagrađene betonske stepenice u dužini od 54 metra. Joso Mraović također je dužan ukloniti i bespravno sagrađene betonske stepenice dužine 28,75 metara, kao i pripadajuću terasu. Rok za uklanjanje bespravno sagrađenih objekata počinje teći deset dana nakon dostave rješenja za prvi, a 15 dana za drugi dio objekta. Rješenje o uklanjanju otpremljeno je 16. kolovoza, priopćili su iz Ministarstva, a nakon isteka roka, građevinska inspekcija će obaviti kontrolni nadzor.

Daljnji postupci građevinske inspekcije ovise o samom Mraoviću. Ukoliko u predviđenom roku ukloni bespravnu gradnju, inspekcija će obustaviti postupak, a u suprotnom slučaju, objekt će biti uklonjen o njegovom trošku.

Podsjetimo, Mraović, poznatiji kao "Lički Tuđman", ovo ljeto je odlučio članovima svoje obitelji sagraditi privatno kupalište, na način da je, bez potrebne dokumentacije, doslovno zaustavio tok rijeke Like i zabetonirao njenu obalu.

Glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić, utvrdivši da Mraović nema nikakvu dokumentaciju, zabranio je daljnje radove, ustvrdivši kako je ovim postupkom već poremećena prirodna ravnoteža u tom kraju.

Ma.N.
Foto: HRT

Pročitajte više