KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Ličko-senjska županija ukida dnevna izvješća o koronavirusu

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

STOŽER civilne zaštite Ličko-senjske županije nakon 100 dana od početka rada i svakodnevnog izvještavanja javnosti o epidemiji koronavirusa prestaje s dnevnim izvještavanjem jer novooboljelih nema 48 dana, objavio je župan Darko Milinović.

Stožer je odradio odličan posao, pogrešaka nije bilo, ustvrdio je Milinović i najavio tjedna medijska priopćenja ponedjeljkom, osim ako ne bude hitnih slučajeva.

Stožer se formirao 27. veljače, a prva je zaraza utvrđena 20. ožujka. Od tada je bolest potvrđena kod 22 osobe, jedna je umrla, a ostali su ozdravili te već 48 dana nema novooboljelih.

Širenje bolesti uspješno zaustavljeno

Prema Milinovićevoj ocjeni, u tih su se sto dana dogodile dvije krizne situacije, prije svega karantena na Udbini, ali i kriza izazvana panikom zbog formiranja izolacije za zaražene osobe u Učeničkom domu u Gospiću.

Širenje bolesti uspješno je zaustavljeno, istaknuo je. Pod epidemiološkim je nadzorom bilo 869 ljudi, na prisutnost virusa testirana je 481 osoba, a Stožer je zasjedao 20 puta i donio 127 preporuka.

Utvrđeno je ukupno 44 prekršaja, što je dobar pokazatelj pridržavanja mjera, ocijenio je Milinović i poručio građanima da se nastave odgovorno ponašati jer proglašena epidemija još nije službeno ukinuta.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više