Lider pokrenuo projekt "Pomozimo premijeru pisati strategiju"

UZ MOTO "Strategija je prevažna da bismo njezino pisanje prepustili političarima", poslovni tjednik Lider na svojoj internetskoj stranici www.liderpress.hr pokrenuo je projekt "Pomozimo premijeru pisati strategiju".

U priopćenju tjednika navodi se da je povod  multimedijalnom projektu najava premijera Ive Sanadera da će Vlada do ožujka izraditi strategiju razvoja i potom je "usuglasiti sa sindikatima i poslodavcima". Riječ je o obvezi Hrvatske prema EU da izradi Nacionalni razvojni program.

Kako u Lideru vjeruju da sve ponovno upućuje na opasnost da će Hrvatska dobiti još jednu nekvalitetnu i formalnu strategiju razvoja, čiji se  program ponovno piše daleko od očiju javnosti, odlučili su se pokrenuti projekt.

"Jedan od razloga da su sve dosadašnje strategije završavale u ladicama ili se nisu provele jest izostanak doprinosa poslovne i opće javnosti. Da Hrvatska ne bi dobila strategiju rađenu samo zato što to traži Europska unija i da ona ne bi bila samo odraz nekoliko moćnih političkih ili ekonomskih lobija, redakcija pokreće interaktivnu rubriku", navodi se u priopćenju.

Nakon weba projekt će se odmah "preseliti" i u tiskano izdanje gdje će se objavljivati najznačajniji prilozi i rasprave.

"Zajednički rad čitatelja i redakcije trajat će mjesec dana. Očekujemo doprinose malih i srednjih poduzetnika, menadžera, ekonomista, sindikalista, analitičara te svih kojima je stalo do toga kako će se i u kojem smjeru razvijati Hrvatska. Nakon 19. veljače sve ćemo priloge i komentare proslijediti Vladi RH. Istodobno, pokušat ćemo sve prijedloge i komentare do kojih u ovoj akciji dođemo svesti na zajednički nazivnik i u obliku liste prijedloga također dostaviti Vladi, ali i sindikatima i poslodavcima", kaže Miodrag Šajatović, glavni urednik tjednika Lider.

Pročitajte više