Liječnica žestoko odgovorila Berošu: On se uvijek ljuti, za sve su mu drugi krivi

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

ZAVRŠIO je prvi dan testiranja u ordinacijama liječnika obiteljske medicine. Kako su za Index rekli neki liječnici, bilo je problema zbog kojih mnogi danas nisu testirali u ordinacijama.

Kako je prošao prvi dan komentirala je Nataša Ban Toskić, predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM).

"Situacija po Hrvatskoj je danas bila vrlo šarolika i neujednačena. Koliko ja kontaktiram s kolegama - uglavnom nemaju prostorne uvjete za provođenje brzih antigenskih testova", rekla je za Novu TV.

Liječnici obiteljske medicine se ne slažu s odlukom o testiranju i misle da to nije dobra ideja. Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da prigovori pojedinaca ne pridonose situaciji. 

"Berošu su uvijek drugi krivi"

"Takva reakcija ministra nije ništa novo. On se uvijek ljuti čim nešto nije kao što je on najavio. Uvijek prebacuje odgovornost na nekog drugog. Pa su tako pacijenti krivi, ljudi jer se nisu cijepili, jer se ne pridržavaju mjera, a mi obiteljski liječnici smo krivi jer ukazujemo na probleme koji će se stvoriti u našem poslu", dodala je.

U KoHOM-u misle da bi se testiranje trebalo nastaviti kao što je bilo do sada. "Zašto HZJZ ne bi svoj puni kapacitet usmjerio na bolesne ljude, a privatna testiranje - PCR i brze antigenske testove koje sada provodi preusmjerio na privatne ustanove, na ove koji se plaćaju", zaključila je Toskić.

Pročitajte više