Liječnici koja radi magnete karcinoma dojki pozlilo: "Jutros me napala Zadravec"

Foto: FAH, Privatan album

LIJEČNICI Klinike za tumore i specijalistici radiologije Karolini Bolanči Čulo jutros je pozlilo nakon što ju je, kako kaže, napala šefica Dijana Zadravec. Sukob je eskalirao jutros na Klinici za tumore kad ju je, navodi, Zadravec napala da je nije mogla pronaći u njenoj sobi.

>> Ništa od smjene Dijane Zadravec. Ostaje šefica u Vinogradskoj

"Ja sam bila na sastanku kad me Zadravec tražila u sobi. Pozlilo mi je nakon što me napala. Došla je anestezija, morali su mi dati lijek za smirenje, a inače imam nizak tlak i nemam zdravstvenih problema i jedina mi je želja da ostanem u miru raditi u ovoj bolnici koju volim i poštujem i želim održati kvalitetu koja je bila do sada. Ja nikad nisam odbila raditi, rekla sam joj da ću odraditi sve hitne pretrage, sve biopsije, sve što je potrebno da Klinika funkcionira optimalno, a ona je rekla da će mi brojkom napisati što sve moram raditi. Užasno sam tužna da se narušava integritet naše Klinike u kojoj smo svi dugo godina radili i da smo radili u miru i nismo imali međuljudskih problema. Dapače, imamo odlučne međusobne odnose. Ovo mi se nikad nije dogodilo, da me netko prozvao na takav način", rekla je za Index dr. Karolina Bolanča Čulo.

"Jedini sam radiolog u Klinici koji zna raditi magnete dojki"

Navodi kako je ona jedina na Klinici koja zna raditi biopsije dojki te da je svojoj nadređenoj Zadravec rekla da će odraditi sve naručene pacijente koji su bili odgođeni i sve hitne karcinome dojki.

"Inače sam jedini radiolog u Klinici koji zna raditi magnete dojki, s tim da imam najviše odrađenih i magneta dojki i rektuma. Jedan sam od najboljih abdominalnih radiologa u državi i svi na Klinici znaju da nikad nisam odbila posao i dok sam tu, nijedan pacijent nije ugrožen. Kad mi je Zadravec jutros rekla da moram odraditi sve što mi ona kaže, ja sam joj samo na to rekla da ću optimalno odraditi koliko mogu da svi hitni pacijenti budu obrađeni, bez obzira na to što sam pod stresom. Sve ću odraditi i prekovremeno, bez obzira na uvjete rada, no ružni napadi i prozivanje mene mi onemogućavaju da mogu normalno funkcionirati. Izrazito volim svoj posao, nikad od njega nisam bježala, to mogu potvrditi moji prekovremeni sati, koje je i ona potpisivala. A danas mi je prijetila da će me prijaviti da nisam poslušna prema njoj kao šefici. Pitala me znam li ja tko je šef i da nisam poslušna i da moj stav nije primjeren mom radnom mjestu. Kasnije sam čula neke navode da je tražila moj otkaz, no ne znam za to", rekla nam je dr. Bolanča Čulo.

Navodi kako joj je Zadravec rekla da treba napraviti još polovinu magneta dojki koji su naručeni.

"Rekla sam da ću napraviti sve što stignem. Ja sam jedina danas na ultrazvuku gdje se rade biopsije dojki, a prihvatila sam i dio hitnih magneta koji se trebaju napraviti. Dakle, radim sve što je hitno. Ružno mi je što se preko medija treba provlačiti. Za kraj mogu reći da smo od svih radiologa na Klinici za tumore ostali samo moj šef, kojemu je neki dan pozlilo uslijed stresa, i ja. Ostalo u ispomoć dolaze kolege sa Zavoda", kazala nam je dr. Bolanča Čulo.

Ravnatelj: Zadravec je tražila konzekvence prema dr. Bolanči Čulo, koja je inače vrlo vrijedna

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice dr. Mario Zovak za Index je potvrdio da je Dijana Zadravec tražila da dr. Karolina Bolanča Čulo snosi konzekvence.

"Zadravec je poslala mail danas, traži konzekvence prema dr. Bolanči Čulo. Ja ne znam službeno za incident pa ne mogu govoriti o tome osim što je Zadravec rekla svoju stranu, čekat ćemo da kolegica Bolanča kaže svoje i tad će Povjerenstvo za unutrašnji nadzor provesti nadzor i dati prijedlog meni kao ravnatelju za mjere. Ono što mogu reći je da se mjere ne provode na zahtjev jedne osobe. Prvo moram utvrditi što je bilo. A ono što mogu reći je da je kolegica Bolanča Čulo vrlo vrijedna radiologica", rekao je ravnatelj Vinogradske dr. Mario Zovak za Index.

Za kraj je, osvrnuvši se na zahtjev Dijane Zadravec, poručio da "na taj način nećemo s ljudima komunicirati".

Zadravec: Tražila sam da joj se izda pisano upozorenje na obveze iz radnog odnosa i ukaže na mogućnost otkaza u slučaju nastavka kršenja te obveze

Dijana Zadravec Indexu je pak odgovorila da nije točno da je tražila otkaz za dr. Karolinu Bolanču Čulo te nam je proslijedila mail koji je ona poslala ravnatelju bolnice i u kojem se navodi da za dr. Bolanču Čulo "traži da joj se izda pisano upozorenje na obveze iz radnog odnosa i ukaže na mogućnost otkaza u slučaju nastavka kršenja te obveze i skrivljenog ponašanja odnosno odbijanja izvršenja radnih zadataka iz njezine domene rada".

U mailu Zadravec navodi da je dr. Bolanča Čulo danas u Klinici za tumore na Odjelu za onkološku radiologiju odbila izvršiti radni zadatak koji joj je zadala.

"Danas tijekom jutra sukladno potrebama pružanja zdravstvenih usluga na Odjelu za onkološku radiologiju Klinike za tumore zatražila sam od dr. Bolanče Čulo da provede u svojem 8-satnom radnom vremenu radni zadatak iz njezine domene rada (biopsije dojke 3 pacijentica i MR dojke 7 pacijentica) što je ona rezolutno odbila demonstrirajući neopravdani otpor u izvršavanju radnih zadataka koji proizlaze iz njezinog Ugovora u radu. Naime, njezin radni zadatak je danas trebao biti 1/3 bolesnika na MR dojki (ukupno 7 pacijentica) i biopsije dojke-naručene tri pacijentice što je za 8-satno radno vrijeme optimalan radni zadatak", navela je Zadravec u mailu ravnatelju.

 

Pročitajte više