Liječnik fizički napao kolegicu u zagrebačkom domu zdravlja

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U ZAGREBAČKOM Domu zdravlja Zapad u petak je morala intervenirati policija. Kako javlja Dnevnik Nove TV, liječnik koji je došao u svojstvu pacijenta napao je inženjerku radiologije. Djelatnica je prvo verbalno, a zatim i fizički napadnuta, uslijed čega je zadobila lakše tjelesne ozljede.

"Mi kao uprava smo u svakodnevnom kontaktu s njom. Pružamo joj svu moguću podršku koja joj je potrebna. Ona je trenutno na bolovanju", rekla je Jelena Rakić Matić, ravnateljica Doma zdravlja Zapad.

O okolnostima ravnateljica nije htjela zbog toga što postupak još uvijek traje. No, kako Vištica neslužbeno doznaje, do incidenta je došlo kada se 60-godišnjak htio naručiti na pregled. Djelatnici su u pomoć priskočili kolege i pacijenti. Da bi stvar bila gora, liječnik je djelatnik istog doma zdravlja, ali radi na drugoj lokaciji.

"Mi već provodimo neke radnje koje kao poslodavac možemo. Kada dobijemo izvješće iz policije, onda, ovisno o tome što tamo bude pisalo, što bude zakonski moguće, mi ćemo učiniti", rekla je Rakić Matić te dodala da ni otkaz nije isključen.

Napadač predan u pritvor

Napadač je na bolovanju još od ranije, a policija ga je po završetku istrage predala pritvorskom nadzorniku. Posebno izvješće poslano je nadležnom državnom odvjetništvu.

Na upit Dnevnika Nove TV u Hrvatskoj liječničkoj komori kažu da će zatražiti službenu informaciju od ravnateljice te će nakon to donijeti odluku o eventualnom postupanju. Dodali su i da oštro osuđuju svaki oblik nasilja. Osuda stiže i iz Sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

"S jedne strane bi mogao i ministar zdravstva Vili Beroš pokušati riješiti to da se ovaj napad na zdravstvenog djelatnika smatra napadom na službene osobe, bez obzira od koga napad taj bio", rekao je predsjednik Sindikata Stjepan Topolnjak. Očitovanje Doma zdravlja o cijelom slučaju zatražilo je i Ministarstvo zdravstva.

Pročitajte više