Liječnik srpskom pacijentu: Jebo vas Hitler, trebao je pobiti sve vas Srbe!

NOVAK DEJANOVIĆ, Srbin koji je sa suprugom Hrvaticom pobjegao 1992. iz Banja Luke zbog prijetnji srpskih nacionalista, zasut je lavinom najgrubljih uvreda na nacionalnoj osnovi kad je posjetio svog liječnika Janka Wurtha u ambulanti u Trnavi.

"Jebo vas Hitler! Trebao je pobiti sve vas Srbe. Ako on nije, onda ćemo vas mi protjerati sve do Kine i dovesti ljude koji hoće raditi." - kazao je liječnik zaprepaštenom pacijentu, koji je Wurtha zamolio da mu izmjeri tlak.

"U deset godina koliko živim u Hrvatskoj nikad nisam doživio nikakav incident. Samo sam došao liječniku da mi izmjeri tlak jer sam se oporavio od moždanog udara, a on je počeo sipati sve ovo što sam vam rekao. Nisam vjerovao što čujem i pitao sam ga što to govori, a on je još glasnije nastavio ponavljati." - kazao je Dejanović u razgovoru za 24sata.

"Ovo je nedopustivo, već smo obavijestili HHO, SDF, HL, a podići ćemo i privatnu tužbu, ne zbog nas, već zato da se običnim ljudima, a i pripadnicima manjina, takve stvari više ne događaju." - zaključio je Dejanović.

Novinari 24sata kontaktirali su i dotičnog liječnika, koji ni u kontaktu s medijima nije previše birao riječi.

"Nemam komentara, uzet ću šmajser i pošmajsat ću tebe i sve koji su te nahuškali. Doviđenja pizdurino." - kazao je dr. Wurth novinarki 24sata.

List piše kako je Dejanović radio kao pedagog u jednoj banjalučkoj školi, dvaput je odbio mobilizaciju, zbog čega je na koncu "nagrađen" otkazom.

Budući da mu je supruga Hrvatica, Dejanović je 1992. bio prisiljen napustiti Banja Luku, gdje mu je prijetilo suđenje na Vojnom sudu.

)

Pročitajte više