Lina Budak: Kod doktora u ordinaciji sam vidjela vrećice s poklonima

Foto: N1, Index

ZAGREBAČKA odvjetnica Lina Budak, koja je tek sedam mjeseci nakon pretraga doznala da ima rak jer su joj u bolnici zagubili nalaze, u razgovoru za N1 ispričala je kako je kod doktora Rotha u ordinaciji vidjela hrpu poklon-vrećica te da se osjećala posramljeno što je došla praznih ruku.

"Soba je bila puna vrećica s poklonima. Osjećala sam se posramljeno što sam došla praznih ruku. Osjećala sam se loše što nisam donijela nešto sa sobom", rekla je.

"Gledao je utakmicu, a onda se okrenuo i rekao mi da nećemo tako razgovarati"

Opisala je i razgovor u ordinaciji doktora Rotha dok je tamo doktor Milas gledao utakmicu.

"Ja sam pitala kakvo je točno moje stanje i još neke detalje, a odjednom se doktor Milas okrenuo i rekao: 'Nećemo se tako razgovarati, ko Kata i Bara iz Pušće, mi smo liječnici, ne vi.' Rekla sam mu da se sa mnom neće tako razgovarati", opisala je Budak.

Ovo je dio iz pritužbe Berošu 8. prosinca.

Liječnik joj sugerirao da urgira preko zajedničkih prijatelja

Budak je u pritužbi napisala da smatra da je propust to što joj je patohistološki nalaz od 19. travnja 2022. godine dan na uvid tek 21. studenog 2022. nakon obavljenog pregleda kod liječnika, i to tek kada je, nakon inzistiranja, pronađen u računalu. 

Odvjetnica navodi sugestiju liječnika da je "ipak trebala preko zajedničkih prijatelja urgirati i bar da ga je netko od njih nazvao, tada bi pogledao moj PHD nalaz", što je ocijenila kao "zastrašujuću, jezivu i apsolutno neprihvatljivu stvarnost našeg zdravstvenog sustava". 

"Kao pacijent nećeš čak ni saznati da mjesecima boluješ od teške maligne bolesti, ako nemaš 'vezu' koja će 'potaknuti' tvog doktora (k tome specijalista onkologije) da pogleda nalaz pretrage na koju te je baš on osobno uputio", stoji u tom dokumentu.

Budak navodi i niz drugih uočenih propusta, od kojih se jedan odnosi na činjenicu da je niz pretraga trebalo obaviti u privatnim poliklinikama. 

"Ne želim da se drugima dogode strahote"

"Sve ovo činim i sa željom da se nikada nikome više ne dogodi ova strahota koja se meni dogodila u Klinici za tumore", stoji u tom zahtjevu od 8. prosinca. Beroš na taj dokument nikada nije reagirao niti je obavijestio Budak o tome je li pokrenut postupak.

> Donosimo intervju sa Zagrepčankom. Liječnici joj sedam mjeseci nisu rekli da ima rak

 Intervju sa ženom kojoj liječnici sedam mjeseci nisu rekli da ima rak

Veliki intervju sa ženom kojoj liječnici sedam mjeseci nisu rekli da ima rak. Intervju pogledajte ovdje: https://tinyurl.com/4adynvdk

Objavljuje Index.hr u Četvrtak, 16. veljače 2023.

Pročitajte više