Linić: Špijunčina Karamarko je izvršio politički pritisak na pravosuđe

SDP-ovac Slavko Linić danas se ponovno obrušio na ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka te ga opet nazvao "špijunčinom" zbog prebacivanja slučaja Tržnice Rijeka iz riječkog u osječko Županijsko državno odvjetništvo.

Linić smatra kako je tim potezom Karamarko odlučio žrtvovati neovisnost riječkog pravosuđa zbog političkog obračuna. "Često su se znali pitati zašto ministra zovem špijunčinom. Sada je pokazao svoj pravi karakter", kazao je Linić te dodao kako je Karamarko svojim izjavama dao naslutiti da nije zadovoljan radom pravosuđa, a time je vršio pritisak na njegovu neovisnost.

"Špijun optužuje da je Državno odvjetništvo odbacilo kaznene prijave policije, a ne tumači da je policija možda loše odradila svoj posao pa je prijava odbačena jer nisu utvrđeni elementi kaznenog djela", tvrdi Linić te dodaje kako Karamarko nije nadležan za rad državnog odvjetništva, nego je to Mladen Bajić.

Saborski zastupnik dodaje kako je iz Karamarkovih poteza jasno da je HDZ u panici te ne žele dopustiti da im propadne ovaj slučaj. Riječkog županijskog državnog odvjetnika Dorisa Hrasta Linić tvrdi da poznaje samo iz viđenja te mu je prilikom slučajnih susreta nekoliko puta rekao "dobar dan". SDP-ovac kaže i kako jedva čeka najavljene tužbe Tomislava Karamarka i Olivera Grbića.

Pročitajte više