KORONAVIRUS

Ljekarne u Bremenu dijele besplatne FFP-2 maske starijim građanima

Ilustracija: EPA

NJEMAČKI mediji javljaju kako će ljekarne grada Bremena starijim građanima Bremena besplatno dijeliti FFP2 maske.

O svemu je prvo izvijestio gradonačelnik Bremena, Andreas Bovenschulte u nedjelju, a tada nije govorio o točnim brojevima dostupnih maski. 

Ono što je od nedjelje poznato je da će to grad Bremen koštati oko dva milijuna eura. 

Maske se dijele od petka

Kako pak danas javlja Deutsche Apotheker Zeitung, pozivajući se na informacije Weser-Kuriera i Radio Bremena, maske će se dijeliti od petka. Maske će, prema njima, moći dobiti i ljudi koji su u rizičnim skupinama kao i stariji, i to besplatno. 

Komora farmaceuta izvijestila je kako se zasada maske dijele starijima od 65 godina te kako će gradski senat o tome više informacija dati sutra. "Očekuje se kako će kampanja početi ovog petka, ali točan datum ćemo saznati sutra. Općenito, maske se neće moći rezervirati unaprijed”, poručuju iz komore.

Ljekarnici ipak zabrinuti

Weser-Kurier i Radio Bremen javljaju kako će oni koji će imati pravo na maske moći dobiti deset komada FFP-2 maski, a maske će dijeliti ukupno 140 ljekarni na području grada.

Weser-Kurier i DAZ javljaju kako su ljekarnici sada zabrinuti i strahuju od velikih redova pred ljekarnama. 

“Sigurnost nam je prioritet i za korisnike i za zaposlenike. Nema smisla da se korisnici naguravaju u redu ispred ljekarni”, rekao je Thomas Real, vlasnik ljekarne Ratths. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više