Ljevica, desnica, Srbi i HDZ: Tko tu štiti nacionalni interes?

TKO ZNA je li slučajno Vladimir Šeks razotkrio zavjeru "pseudo i kvazi ljevičara s dijelom medijske klike u scenariju udruženog, zlotvornog pothvata protiv HDZ-a" baš u trenutku kad je u Hrvatskom saboru ljevica sprječavala stvaranje srpske autonomije u Hrvatskoj.

I tko zna je li onda baš umjesno, na dan kad su ti famozni "pseudo i kvazi ljevičari" brinuli o hrvatskom nacionalnom interesu dok je HDZ sjedio na ušima, da se Šeks hvali kako je HDZ bio "odlučna snaga koja je ostvarila tri od četiri ključna cilja državne politike".

I kad smo već kod toga, nismo sigurni je li od Šeksa baš bilo pametno hvaliti premijerku Jadranku Kosor kao osobu koja "izvrsno razumije domaće i međunarodne odnose", dok je pri izglasavanju Ustavnog zakona o manjinama malo falilo da srpske općine u Hrvatskoj dobiju status pravne osobe i tako naruše teritorijalni ustroj zemlje.

Opasna ljevica izvlači HDZ

Sve u svemu, dok je Šeks na 21. obljetnicu osnutka govorio o tome kako "veliki broj različitih djelatnika" nastoji prikazati HDZ kao stranku "štetnu i opasnu" za Hrvatsku, njegovi stranački kolege u čudu su gledali kako Vesna Pusić i Josip Leko (dakle, HNS i SDP) udruženim snagama sprječavaju HDZ-ova koalicijskog partnera Milorada Pupovca u pokušaju da Zajedničko vijeće općina izbori status pravne osobe. I time zapravo izbori teritorijalnu autonomiju za srpsku zajednicu.

HDZ to nije vidio. Ili nije želio vidjeti. Ali zato je Vlado Šeks, jedini preostali aktivni "barakaš", rentgenski proniknuo u famoznu ljevičarsku zavjeru protiv njegove stranke. Ili je možda namjerno potpalio vatru kako bi skrenuo pažnju s onoga što je njegova stranka kao ekskluzivni zaštitnik hrvatskih nacionalnih interesa pokušala provući kroz Ustavni zakon o nacionalnim manjinama.

Bjelosvjetska zavjera

Bez obzira na sve, pohvalno je od Šeksa što je upravo ovom prilikom otvorio ovu temu. I aktualizirao pitanje kako je to HDZ brinuo o hrvatskom nacionalnom interesu, dok je "sluge tuđih gospodara" optuživao za sudjelovanje u "bjelosvjetskim zavjerama" i "zlotvornim pothvatima protiv HDZ-a". I još važnije, što je HDZ uopće smatrao nacionalnim interesom?

Prisjetimo se ovako nabrzinu, "iz glave": HDZ je dijelio Bosnu, poticao pljačku i štitio ratne zločince, rušio legalno izabranu vlast, izolirao nas od međunarodne zajednice, narušavao osnove demokracije, koristio represivni aparat za prisluškivanje i denunciranje neistomišljenika, kontrolirao ili suzbijao medije, komplotirao s mafijom, štitio krupni kapital i sumnjive tajkune, otvorio vrata korupciji i organiziranom kriminalu... Treba još?

Ako se sve to ne može kategorizirati kao ugrožavanje hrvatskog nacionalnog interesa, onda ne znamo što može. Možda nam Šeks otkrije. Ako HDZ za sve navedeno preuzima zasluge (ili odgovornost), onda čini uslugu svim svojim protivnicima, pogotovo famoznim sudionicima "zlotvornog pothvata".

Otkad uništavanje Hrvatske ne spada pod opasne namjere?

Treba zapravo imati obraz dva puta uništiti Hrvatsku i tvrditi kako HDZ nije "stranka opasnih namjera". Valjda su dva perioda njegove vladavine sasvim dovoljna da to shvatimo. I da se Šeks napokon s time pomiri.

I zato se idealno poklopilo Šeksovo trabunjanje o ljevici koja uništava Hrvatsku i saborska intervencija te iste ljevice u svrhu zaštite nacionalnog interesa Hrvatske. Za koje su to Šeksove "gospodare" Pusić i Leko odradili taj posao? Jesu li i ovime željeli napakostiti HDZ-u, i to preko njegova koalicijskog partnera? Jedva čekamo iduću obljetnicu osnutka HDZ-a da od Šeksa doznamo najsvježije informacije o "zlotvornim pothvatima protiv HDZ-a". A sve u ime zaštite hrvatskog nacionalnog interesa.

> Ostale komentare autora pročitajte ovdje

Pročitajte više