Ljubljanski nadbiskup Rode: Ljevica permisivnim zakonima dopušta nemoral

LJUBLJANSKI nadbiskup i metropolit Franc Rode u petak je, u propovijedi održanoj u marijanskom svetištu Brezje, upozorio na "osjetno pomanjakanje duhovnih vrijednosti" u suvremenom slovenskom društvu koje se iskazuje u velikom broju samoubojstava i abortusa, proširenim ovisnostima među mladima, krizi obitelji i "permisivnom zakonodavstvu" za što je optužio "goreće ideologe ljevice".

Rode je aludirao na nedavno stupanje na snagu zakona kojim je prostitucija brisana kao kazneno djelo, te se tretira prekršajno.

"Ljevica pod pritiskom svojih gorećim ideologa uvodi sve permisivnije zakonodavstvo koje jača javni nemoral i degradira obitelj kao jedinog jamca budućnosti naroda", rekao je ljubljanski nadbiskup u propovijedi pred desetak tisuća vjernika koji su se okupili na misi za blagdan Velike Gospe.

Upozorio je i na probleme velike nezaposlenosti i težak položaj mladih obitelji, te socijalno raslojavanje za koje su krivi "sebični bogataši u ljevičarskom fraku kojima ne treba slijepo vjerovati".

Svetkovine povodom praznika vele Gospe održane su i u drugim slovenskim svetištima, u prisutnosti velikog broja vjernika.


Pročitajte više