Ljubo Ćesić Rojs - hrvatski zastupnik s američkom zastavom i bosanskim tablicama

KONTROVERZNI Ljubo Ćesić Rojs i njegov terenac Hummer nova su atrakcija Markova trga. Skupi ljubimac hrvatskog zastupnika oslikan je američkom zastavom, a registriran je u Bosni i Hercegovini.

Umirovljeni general Rojs u ponedjeljak, 20. siječnja pred Hrvatski sabor dovezao se u golemom automobilu marke Hummer. Hummer H1 je, inače, gotovo dvostruko širi od običnog automobila.

Njegova ljubav prema velikim vozilima nije začuđujuća, s obzirom na činjenicu da je prije upuštanja u vojničku i političku karijeru Rojs bio zaposlen kao vozač autobusa.

Ono što jest začuđujuće je činjenica da osobi koja bi se profesionalno trebala baviti zastupanjem hrvatskih interesa, za što 13,000 kuna mjesečno prima iz džepova hrvatskih poreznih obveznika, zakon i obraz dozvoljavaju da na posao dolazi automobilom oslikanim stranom zastavom i sa stranim tablicama?

Rojs objašnjava kako svoje terensko vozilo ne može registrirati u Hrvatskoj jer su dimenzije prevelike, pa je registriran u Bosni i Hercegovini.

Prevelike dimenzije, gotovo 2 i pol metra širine, ne dozvoljavaju registraciju jer takvo vozilo preširoko je za hrvatske ceste. Naime, Hummer svojom širinom praktički ne stane u jednu traku. Zakon i ovdje šuti, a Rojs nema ništa protiv.

Rojsov Hummer, koji inače koristi američka vojska, stoji 120 tisuća dolara. Na tržištu je prisutan od osamdesetih godina, a od 1992. godine pojavila se i civilna verzija terenskog vozila.

Pročitajte više