Lokalizirani i ugašeni požari na Korčuli, kod Imotskog, Primoštena i Pazina

POŽAR koji je jučer oko 10 sati izbio na Korčuli, na deponiju smeća Sitnica u općini Blato, lokaliziran je jučer popodne, a kako se čini da će tinjati još koji dan, vatrogasci danonoćno dežuraju, izvijestio je danas Državni centar za obavješćivanje.

Vatrogasci iz Vela Luke i Blata su do 14,30 sati jučer sanirali velik dio požarišta i pogasili onaj dio vatre koja je izašla sa deponija smeća. Gornji sloj smeća na deponiju je izgorio i za sada nema opasnosti za širenje požara.

Na području Imotskog jučer su buknula dva manja požara, koji su ubrzo ugašeni. Kod Ciste Velike izgorilo je 3 hektara i u Vinjanima Gornjim 1,5 hektar trave i niskog raslinja.

Jučer oko 9,30 sati izbio je kod Kruševa i primoštenskom zaleđu požar koji je zahvatio 6,5 hektara niskog raslinja i maslina. Lokaliziran u 11 sati, a ugašen do 19,30 sati. Gasili su ga vatrogasci iz Primoštena, Rogoznice, Grebaštice, Brodarice, Zablaća, Šibenika i Marine.

U Istarskoj županiji je jučer oko 14,30 sti izbio požar kod mjesta Gajmovići, u blizini Pazina. Opožareno je 5 do 7 hektara trave i niskog raslinja, te nešto bjelogorične šume. Dvadeset vatrogasaca i 10 mještana ugasili su požar u 18 sati.

Pročitajte više