Lokalna riječka televizija kanal Ri povećala područje gledanosti

OSAM novih odašiljača vrijednih 2,5 milijuna kuna riječke lokalne televizije Kanala Ri danas je u pokusni rad pustio gradonačelnik Vojko Obersnel.

Novi odašiljači postavljeni su na Učki, Trsatu, Martinšćici, Osoru, Malom Lošinju i na Rabu, a ´pokrivat´ će kvarnerske otoke, zapadnu obalu Istre, sjeverno Primorje, Senj i okolicu. Program Kanala Ri sada može pratiti oko 500.000 stanovnika.

Na konferenciji za novinare predsjednica Nadzornog odbora Kanala Ri Ksenija Linić kazala je da je gradska uprava u tom ulaganju sudjelovala s osam a Županija s 30 posto. U ime svih osnivača onima koji su sumnjali u provedbu toga projekta mogu reći da je sada vidljivo da Kanal Ri nije propao posao, istaknula je. Dodala je da su plaće za 42 zaposlenih redovite, a da isplata honorarnih suradnika kasni do tri mjeseca.

Direktor Marinko Host rekao je da je Kanal Ri najveća lokalna televizija u Hrvatskoj, s najviše odašiljača i repetitora, a po anketama agencije Puls, iza Nove TV i Drugog programa HTV-a program te televizije najgledaniji je u Primorsko-goranskoj županiji. Poslovni rezultati Kanala Ri u 2002. bit će poznati u travnju, rekao je.

Glavni urednik Mario Lipovšek najavio je proširenje informativnog programa, početak emitiranja novoga kviza i povećanje broja suradnika.

Kanal Ri osnovan je prije tri godine, ima oko 40 suvlasnika, a naveći pojedinačni vlasnik je riječka gradska uprava. Prije godinu dana gradska je koncesija te televizije proširena na regionalnu.

U planu je proširenje područja gledanosti na cijelu Istarsku i dio Ličko-senjske županije te Gorski kotar.

Pročitajte više