Lokalni portal objavio snimke: "Ovo je dokaz da benzin u Brodu već šest dana curi"

Screenshot: SBplus

DIREKTOR Crodux energetike Branko Radošević danas je, na mjestu gdje se poduzimaju mjere sanacije onečišćenih površina u Slavonskom Brodu, ponovio stajalište te tvrtke kako taj incident ne može biti povezan s onečišćenjem vode na vodocrpilištu s kojeg se opskrbljuju grad i okolica.

>> Policija održala presicu u Brodu: "Potjerali smo neovlaštene osobe s mjesta eko-incidenta"

"Pouzdano ne mogu tvrditi je li iscurilo 150 ili 200 litara. Ono što mogu tvrditi je da smo pokupili svu tekućinu koja je istekla i koju smo našli s vodom. Tekućina je pokupljena i zbrinuta na sigurno mjesto. Ostali dio tekućine vjerojatno ćemo naći u zemlji ako ju je zemlja usisala", rekao je Radošević te odbio komentirati tvrdnje slavonskobrodskog gradonačelnika kako je moguće da je isteklo i desetak tisuća litara naftnih derivata.

Gradonačelnik Slavonskog Broda Duspara, pak, od prvog dana govori kako nisu poduzete sve potrebne mjere na tlu natopljenom naftom. Kaže da nisu poduzete sve mjere na velikom dijelu tla natopljenom naftom. "Iz Croduxa su se postavili kao ljudi koji saniraju, a svemu su pristupili neozbiljno, spaljena trava je na pojedinim dijelovima samo sastrugana. Grad nije dobio dojavu da se išta radi na produktovodu. Da nismo dignuli na noge ministarstva, mi bismo i dalje pili tu vodu", kazao je kada je saznao za ekološku katastrofu.

Novinari lokalnog portala SBplus danas su objavili snimku za koju tvrde da dokazuje kako benzin, suprotno izjavama direktora Croduxa, i danas još uvijek istječe iz cijevi. "Nazočni kažu, za dva sata, slobodnim padom, bez pritiska u cijevi, isteklo je tri kubika benzina", piše SBplus.





Prepričavaju i da je policajac koji je uočio novinara kako se kreće oko produktovoda odmah intervenirao te udaljio novinara koji je snimao i dvojicu gradskih pročelnika s mjesta na kojem se dogodilo curenje. Podsjetimo, policija je danas na presici održanoj u 14 sati izvijestila da je zaista  udaljila nekoliko osoba s mjesta curenja. SBplus piše i da je s mjesta curenja udaljen i gradonačelnik Duspara.

Pročitajte više