LOŠE VIJESTI Oblaci, kiša i zahlađenje stižu baš na Uskrs

Ilustracija: 123rf

U OVOME tjednu očekuje se većinom stabilno i toplo vrijeme. Ipak, tijekom utorka i osobito u petak, mogući su prolazni lokalni pljuskovi s grmljavinom, a kišni oblaci mogli bi stići upravo na Uskrs, piše Dalmacija danas.

U utorak će biti pretežno sunčano, ali se osobito u Zagori i samo ponegdje uz obalu očekuje umjeren do pojačan razvoj naoblake kada je moguć pljusak s grmljavinom. Noću tiho, a danju će puhati slab jugozapadnjak. Kasno navečer zapuhat će umjerena bura. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 10°C, uz obalu i na otocima od 10 do 15°C. Najviše dnevne temperature od 17 do 22°C.

Srijeda će posvuda biti pretežno sunčana. Ujutro će puhati umjerena, rijetko gdje i pojačana bura. Danju će zapuhati slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova, jači prema otvorenom moru. Jutarnje temperature bez veće promjene, najviše dnevne većinom od 18 do 23°C.

Četvrtak i petak vedri

Pretežno vedro uz većinom slab dnevni vjetar bit će u četvrtak. Temperature zraka neće se bitno mijenjati u odnosu na srijedu.

Petak će biti djelomično sunčan uz umjeren i pojačan razvoj naoblake u popodnevnim satima kada mjestimice, osobito u Zagori, može biti prolaznih pljuskova praćenih grmljavinom. Najviše dnevne temperature većinom od 18 do 23°C.

U nedjelju hladnije

U subotu pretežno vedro uz slab dnevni vjetar. Jutro će u Zagori biti svježe. Danju posvuda toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 19 do 24°C.

U nedjelju, na Uskrs, očekuje se promjenjivo i oblačno vrijemesa sunčanim razdobljima. Povremeno će biti kiše, ponegdje i pokojeg pljuska s grmljavinom. Navečer može biti i obilnijih oborina. Puhat će umjereno jugo i levant, kasno navečer u sjevernoj Dalmaciji bura. Bit će hladnije.

Bit će to uvod u hladniji i promjenjiv Uskršnji ponedjeljak, navodi Dalmacija danas.

Pročitajte više