Lozina isključio javnost zbog zaštite svjedoka koji je Kristijana Stojanovića prokazao policiji

Foto: Index

SUDAC Slavko Lozina isključio je javnost za vrijeme svjedočenja Ivice Šerića, kuma Kristijana Stojanovića, koji ga je otkucao policiji kao ubojicu 22-godišnjeg Ive Stipetića na Kočenjem brdu kod Klisa.

Zaštita svjedoka

Izuzeće javnosti zatražila je tužiteljica Rene Laura, i to zbog zaštite života, a i obitelji Ivice Šerića. Stojanović i branitelj Željko Gulišija bili su protiv, no vijeće suca Slavka Lozine nakon kraćeg vijećanja ipak je donijelo odluku da se isprazni velika dvorana splitske Palače pravde.

Na suđenje su inače došla trojica Stojanovićevih prijatelja. I oni su negodovali zašto javnost ne može popratiti iskaz Stojanovićevog kuma.

Gulišija je argumentirao da je Stojanović upravo Šerića prokazao kao osobu koja ima izravne ili neizravne veze sa ubojstvom.

Smješta mu kum?

Sam Stojanović jučer je kazao kako nije ubio Stipetića, koji mu je bio prijatelj. Ustvrdio je da mu smješta Šerić, i to kako bi prikrio vlastite protuzakonite radnje. Branitelj Gulišija, pak, tvrdi kako ima dokaze da Stojanović nije mogao u 15 minuta iz Splita doći do Kočinjeg brda, ubiti Stipetića te se vratiti u teretanu na Pujankama.

Stojanović je na prvom suđenju osuđen na 14 godina zatvora. No, Vrhovni sud presudu je ukinuo pod obrazloženjem da je splitski sud prerano zaključio da je Stojanović ubio Stipetića. Stojanović je nedavno pravomoćno osuđen za pokušaj ubojstva Lea Paurevića na četiri godine i četiri mjeseca zatvora.

Pročitajte više