LS Zagreb drži ključnim za razvoj liberalizma u Hrvatskoj

LIBERALNA stranka (LS) u Gradu Zagrebu, koji smatra ključnim mjestom za razvoj liberalizma u Hrvatskoj, želi vratiti povjerenje građana u politički proces, istaknula je danas predsjednica zagrebačkog LSa Andrea Feldman.

LS želi potaknuti građane na samoorganiziranje i motivirati ih da u što većem broju izađu na izbore i daju mu svoj glas, kazala je Feldman na današnjoj konferenciji za novinare.

Naglasila je da LS podržava akcije 12 građanskih odbora koji su se proteklih mjeseci organizirali na zaštiti zelenih površina u Gradu Zagrebu. Također podržava i napore Zelene akcije kako bi pomogla građanima u borbi za urbanistički sređen Zagreb po mjeri čovjeka.

Također je kazala da GO LS-a već dulje vrijeme ukazuje na uzaludnost daljnjeg opstanka vladajuće koalicije u Gradu Zagrebu i nužnost raspisivanja prijevremenih izbora kako bi građani dobili bolju, kvalitetniju i kvalificiraniju vlast.

Dopredsjednik zagrebačkog LS-a Marko Gazari osvrnuo se na Generalni urbanistički plan (GUP) za Grad Zagreb upozorivši na probleme koji nastaju njegovim stupanjem na snagu, budući lokacijske dozvole izdate prema starom GUP-u više ne vrijede. Time se investitorima onemogućava izgradnja i stvaraju dodatni troškovi, iako su već jednom ishodili potrebna dopuštenja, rekao je.

Pročitajte više