Luka Bebić: Kanim do kraja mandata ostati u Saboru

"BEZ KOMPLEKSA i uzbuđenja pratim razvoj političkih događaja, utječem koliko mogu i ne želim ništa špekulirati. Ako Bog da zdravlja kanim do kraja mandata ostati u Saboru, bilo na predsjedničkom mjestu, bilo u nekoj klupi", kazao je danas predsjednik Sabora Luka Bebić kojeg već nekoliko dana prate špekulacije kako mu je odzvonilo u Saboru.

Hoće li sjediti u klupi ili na predsjedničkom mjestu, barba Luki je, kako je kazao, "gotovo svejedno".

Ustvrdio je i kako je svaki od 153 zastupnika bez obzira na stranačku pripadnost i individua sa svojim različitim pogledima i mišljenjima. To je nešto što, smatra Bebić, valja poticati, a ne zatirati, ali i kontrolirati da ne bi otišlo u neku drugu krajnost, "da govor mržnje ne prevlada u Saboru, nego da ga civiliziraju. Ponovno se poslužio citatima Mao Ce Tunga dodajući "neka cvjeta 153 cvijeta".

Bebić kaže i kako jedva čeka da mu prođe mandat i da ode u mirovinu, no dodaje kako ovaj mandata u Saboru, koji traje još nepunih godinu dana, treba završiti "tako da se ne osjećaju neki posebni potresi, da saborska većina ostane saborska većina kako bi se mogli donositi zakoni i odluke".

Bebić vjeruje da će Vladine mjere dati rezultate iako su "često bile nepopularne i dočekane sa stanovitim nezadovoljstvom". "Morate nekad donositi nepopularne odluke, najlakše je podržavati svaku inicijativu i podilaziti sindikalnim strukturama, ali treba imati i odgovornost", poručio je na proslavi stotog rođendana Hajduka.

Pročitajte više