Lukin ubojica tvrdi da je pao s kreveta u zatvoru. Premješten je u drugi zatvor

 Nakon što je pretučen u splitskom istražnom zatvoru, Ante Rušić, osumnjičeni ubojica 22-godišnjeg Luke Bančića, premješten je u šibenski zatvor iz sigurnosnih razloga.

Rušića je u srijedu navečer iz zatvora na Bilicama pravosudna policija dovela u KBC Split, gdje su mu liječnici utvrdili ozljede čeljusti i glave. U bolnici se doznaje da su mu ozljede sanirane, a s obzirom na to da se nije radilo o težim ozljedama, otpušten je iz bolnice i vraćen u zatvor.

 

Tvrdi da je pao s kreveta

Liječnicima i pravosudnim djelatnicima je rekao da je ozlijeđen u padu s kreveta demantirajući da ga je netko u zatvoru pretukao.

U istražnom je zatvoru jer je nedavno, nakon svađe u središtu Splita, nožem napao Luku Bančića, koji je od ozljeda umro u splitskoj bolnici.

To je ubojstvo potreslo cijeli grad, organizirani su oproštaji od mladića, a jučer popodne i prosvjed "Danas Luka, sutra ja" ispred Županijskog suda, koji je okupio oko 2000 ljudi. Palile su se svijeće i ostavljalo cvijeće ispred kipa Božice pravde.

Građani su tražili da pravosudni sustav konačno "proradi" i da se počinitelje kaznenih djela kažnjava na adekvatniji način te ustvrdili da se ubojstvo Luke Bančića ne može smatrati običnim, nego teškim ubojstvom.

Tražili su i izmjene zakona te najavili da će svoje zahtjeve poslati vladi, saboru i Ministarstvu pravosuđa.

 

Pročitajte više