Luksuzni stanovi u Zagrebu, kućerina… HDZ-ovac i sin nemaju ništa, sve je na mamu

Foto: Index, Pixell, FaH

JAVNOST do jučer gotovo i nije znala za postojanje oca i sina Anđelka i Filipa Mihalića.

Nisu oni potpuno nepoznati javnosti. Anđelko Mihalić bio je HDZ-ov saborski zastupnik od 2008. i 2011., no teško da ga itko pamti iz tog vremena. Bio je i načelnik Općine Kneginec kod Varaždina. Njegov sin Filip Mihalić, sada 24-godišnjak, u medijima se 2017. godine predstavljao kao mladi "inovator i zastupnik za proizvodnju tekstila s nanotehnologijom". 

>> HDZ-ovac ima sina (24) koji mulja s covid-testovima. Dečko vozi Lamborghini

>> Firma HDZ-ovca i sina koji mulja s covid-testovima: Zgroženi smo ovime što se piše

Lukrativni biznis u kojem su se Mihalići obogatili, sumnja se, i krivotvorenjem covid-testova

No daleko od očiju javnosti Filip i Anđelko Mihalić ušli su u velik biznis. Posao s tekstilom nije uspio, a firma Buryen, čiji je Filip vlasnik i direktor, a tata Anđelko prokurist, 2019. nije imala nikakvih prihoda. No nakon što je počela pandemija koronavirusa, otac i sin uočili su priliku za lukrativni posao - nabavu kineskih covid-testova i prodaju tih istih testova hrvatskim bolnicama, domovima zdravlja, ljekarnama...

No to je samo dio priče. Firma mladog Mihalića prvo je testove za koronu uvozila od licenciranog proizvođača iz Kine, tvrtke Xiamen Boson Biotech. No u jednom je trenutku, sumnjaju istražitelji policije i Uskoka, koji sada istražuju Filipa Mihalića, počela krivotvoriti testove u Turskoj i prepakiravati ih u Varaždinu.

Sumnja se da je tijekom 2022. godine Mihalić, uz pomoć svojih turskih veza, pokrenuo vlastitu proizvodnju gotovo identičnih testova, na kojima stoji oznaka kineske firme Xiamen, u jednoj istanbulskoj tvornici. I to cijelog sadržaja Bosonovog pakiranja osim štapića za testiranje, koje su morali nabavljati odvojeno, od druge kineske firme. Od Mihalićeve firme testove su nabavljali i bolnice, domovi zdravlja, zavodi za javno zdravstvo i Ravnateljstvo za robne zalihe... 

Prihodi Buryena bili su gotovo nikakvi do 2020. godine, kad je Hrvatsku i cijeli svijet zahvatila pandemija koronavirusa. Tu godinu Mihalićeva tvrtka završava s 442.000 eura prihoda, a sljedeću s čak 3.47 milijuna eura prihoda. 2020. su imali jednu zaposlenu osobu, a sada imaju dvije.

Zanimljivo je da otac i sin pod svojim imenima nemaju nikakvo vlasništvo, no zato je supruga odnosno majka Sanja Mihalić, koja je inače stečajna upraviteljica i ima odvjetnički ured, "puna ko brod". 

Kućerina kod Varaždina

Gospođa je vlasnica kuće zanimljivog izgleda s ogromnim imanjem u Ulici Halić na Varaždin Bregu, oko pet kilometara udaljenom od Varaždina. Kuća ima 277 m2 stambenog prostora, a dodatna 72 kvadrata imaju pomoćna zgrada, garaža i spremište. Golemo dvorište ima površinu od 1911 četvornih metara.

Kuća je opasana kamenom ogradom.

Ogroman stan u jednoj od najluksuznijih zgrada u Zagrebu i drugi u još jednoj luksuznoj zgradi

Posjeduje i ogroman stan u samom centru Zagreba, na Cvjetnom trgu, točnije u zgradi Centar Cvjetni, koju je izgradio Tomislav Horvatinčić. Sanja Mihalić u jednoj od najluksuznijih zgrada u Zagrebu posjeduje stan od 106.82 četvorna metra. Stan se sastoji od osam prostorija, i to hodnika, WC-a, kuhinje, dnevnog boravka i blagovaonice, dviju soba i blagovaonice te "prohodnog zelenog krova od još 18.32 m2". 

Mihalić u istoj zgradi ima i garažno mjesto površine 21.42 m2. 

Sanja Mihalić posjeduje i stan u još jednom prilično luksuznom kompleksu - Bundek centru, odmah pored zagrebačkog Bundeka. Stan ima 67.46 kvadrata i spremište u podrumu od 4.18 m2. Uz to, Mihalić ima i dva parkirališna mjesta u garaži ispod zgrade. 

Kuća u Baškoj Vodi, poslovni prostori, zemljišta...

Suvlasnica je u omjeru 50:50 kuće i dvorišta od 112 m2 u Baškoj Vodi. 

U poslovnoj zgradi u Pavlinskoj ulici u Varaždinu vlasnica je četiri sobe, nekoliko hodnika, kuhinje i blagovaonice, kupaonice, WC-a i triju spremišta. Sveukupna površina je 174 m2. 

Posjeduje pravo građenja u Knegincu s udjelom etažnog vlasništva u zgradi, koje se sastoji od poslovnog prostora veličine 17 četvornih metara. Sama ili sa suvlasnicima posjeduje i zemljišta, među kojima su oranice, voćnjaci, livade...

I tvrtka Buryen ima oranicu i livadu, čije je vlasništvo prebacivano s firme na firmu Mihalićevih, kako je koja išla u stečaj. 

Luksuzni auti 24-godišnjeg sina HDZ-ovca

Kako smo već objavili, iako nema nekretnina, mlađahni Filip Mihalić vozi Lamborghini Huracan, koji vrijedi najmanje 350.000 eura. Snimke bijelog Lamborghinija, koji nosi personaliziranu registarsku oznaku s inicijalima Filipa Mihalića, objavljene su na TikToku.

@spotted.cars.zagreb

Spec

♬ original sound - gage

Uz to, ima i Mercedes G klase 500, također s personaliziranim tablicama na kojima su njegovi inicijali. Novi takav automobil košta više od 186.000 eura. 

Otac nam se obećao javiti pa nam satima kasnije s maila firme stigla jedna rečenica

Index je njegovom ocu Anđelku Mihaliću poslao upit o tome tko je vlasnik vozila i odakle mu Lamborghini, kao i pitanja o slučaju muljanja s covid-testovima. Mihalić nam se oko podneva obećao javiti "za otprilike sat vremena", no to se nije dogodilo. 

Nismo ga tako imali prilike pitati ni o nekretninama koje glase na njegovu suprugu. 

No zato je pet sati kasnije stigao odgovor s maila firme od doslovno jedne rečenice. "Zgroženi sadržajem objavljenih tekstova koji se neprimjereno i senzacionalistički objavljuju i recikliraju u novinama, a nakon teksta koji je objavljen u jednim dnevnim novinama, u ime tvrtke Buryen d.o.o., a u povodu Vašeg upita u odnosu na sadržaj medijskih objava, osporavamo u cijelosti navode o bilo kakvom poslovanju društva koje bi se protivilo pozitivnim propisima i javnom moralu", poručili su iz firme Filipa Mihalića. 

Pročitajte više