lutkarska premijera ćopićeve "ježeve kućice" u splitu

U Splitu je večeras u Domu Hrvatske vojske premijerno izvedena "Ježeva kućica" Branka Čopića koja je posljednja ovosezonska premijera Gradskog kazališta lutaka Split. L

Iako je osmišljena potpuno nova predstava, njezini autori su isti oni koji su prije dvadesetak godina postavili izuzetno uspješnu "Ježevu kućicu" koja se igrala 400 puta i za koju su se karte čak kupovale od švercera.

To su redatelj Mirko Čović, kreator lutaka i scene Ivica Tolić te skladatelj Mirko Krstičević. Korištena je i dramatizacija pokojnog Momčila Popadića koji je prije 20 godina bio stalni dramaturg u kazalištu lutaka.

Nova "Ježeva kućica" može se nazvati i lutkarskim mjuziklom zbog obilja glazbenih točaka, a gledatelje je u Domu HV-a dočekala i potpuno nova scena koju je, uz lutke, izradio Ivica Tolić.

Budući da zgrada splitskog kazališta lutaka još nije završena, pa se predstave igraju u Domu HV-a čija scena nije primjerena lutkarskoj izvedbi, Tolić je izradio novu scenu, nalik na malo putujuće kazalište, koja se može nositi i na gostovanja.

U "Ježevoj kućici" Ježurku Ježića, Gavrana, Zeca, Liju, Vuka, Medvjeda, Divlju Svinju i Zmiju Šarku igraju Sanja Vidan, Alin Antunović, Andrea Majica, Ivan Medić i Ivica Beatović.

(Hina) merc sp

Pročitajte više