Macron srdačno dočekao (bivšeg) premijera Libanona, je li ovo poruka Saudijcima?

Screenshot: Ruptly

Francuski predsjednik  Emmanuel Macron dočekao je u subotu oko podneva u Elizejskoj palači libanonskog premijera u ostavci Saada Haririja s kojim će razgovarati i potom objedovati.

Hariri je u predsjedničkoj palači dočekan s "počastima koje pripadaju premijeru" nekoliko sati nakon što je doputovao u Francusku iz Rijada gdje je 4. studenoga objavio iznenadnu ostavku.
 
Izljubili se na ulazu u predsjedničku palaču
 
Na stepenicama palače Macron je poljubio Haririja prije nego što su uz osmijehe pozirali okupljenim brojnim fotografima.
 
Prema uredu francuskog predsjednika, libanonskom premijeru trebala bi se na ručku pridružiti supruga Lara i najstariji sin, kao i Macronova supruga Brigitte
 
 
Hariri će se vratiti u Bejrut  22. studenog
 
Prije nego što je dočekao Haririja Macron je telefonski razgovarao s libanonskim predsjednikom Michelom Aounom koji mu je zahvalio na zastupanju interesa Libanona, objavila je palača.
 
Aoun je potvrdio da će Saad Hariri "biti u Bejrutu 22. studenoga na nacionalni blagdan".
 
Macron je u petak kazao kako se radi o "prijateljskom pozivu na razgovore i dobrodošlici premijeru u prijateljskoj zemlji". Rekao je kako će Hariri biti primljen kao libanonski premijer jer njegovu ostavku ne priznaje njegova zemlja i zbog toga što nije tamo išao.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Emmanuela Macrona ili Saada Haririja, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tagove: Emmanuel Macron ili Saad Hariri.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linkudok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
 
 

Pročitajte više