Mađarska podigla optužnicu protiv trojice Srba koji su krijumčarili imigrante

Foto: FAH

MAĐARSKA je podigla optužnicu protiv troje državljana Srbije zbog krijumčarenja 18 afganistanskih i pakistanskih državljana u zapadnu Europu, prenijela je agencija Beta, pozivajući se pisanje mađarskih medija.

Protiv dvojice muškaraca i jedne žene iz Srbije Mađarska je, kako je izjavio glasnogovornik glavnog tužiteljstva županije Csongrad Ferenc Sanka, podigla optužnicu zbog "krijumčarenja ljudi uz maltretiranje".

Tužiteljstvo tereti privedene da su 7. veljače automobilom došli iz Beča u blizinu mjesta Domaszek, te da je jedan od njih u svoje vozilo preuzeo 18 migranata.

Kako se navodi, uz pomoć drugih osumnjičenih, a uz oštećenje ograde, migranti su prebačeni preko granice.

Vozać pobjegao

Dodaje se da je policija htjela legitimirati vozača automobila u kojem su se nalazili migranti, ali da je on pobjegao i tijekom potjere se sudario s drugim automobilom.

Nakon što ga je policija ipak sustigla, vozač je iskočio iz auta i pobjegao, ali je vrlo brzo pronađen uz pomoć psa tragača.

Tada su privedeni i drugi optuženi, koji su "osiguravali lice mjesta", naveo je glasnogovornik mađarskog tužiteljstva, a prenijeli su mediji.

Ilegalno preko granice

Vojvođanski mediji podsjećaju da migranti i dalje pokušavaju iz Srbije u manjim skupinama ilegalno ući u Europu.

Radio televizija Vojvodine je prenijela da su nedavno srpski carinici kod graničnog prijelaza Šid, uz granicu s Hrvatskom, otkrili 10 migranata iz Afganistana.

Oni su bili u dobi od 14 do 27 godina a otkriveni su među teretom nekoliko kamiona.

Pročitajte više