Madonnin producent priznao švercanje kokaina

GRAMMYEM nagrađivani R&B producent Dallas Austin, koji je u svojoj profesionalnoj karijeri producirao glazbene podloge za pjesme Madonne, Janet Jackson, Sugababesa i drugih, priznao je u nedjelju u Dubaiu pokušaj unošenja kokaina u Ujedinjene Arapske Emirate (UAE).

34-godišnji glazbeni producent uhićen je 19. svibnja prilikom ulaska u UAE na aerodromu u Dubaiu gdje je aerodromska policija kod njega našla 1.26 grama kokaina.

Toga dana, prema napisima medija, Austin je bio na putu prema jednom od najskupljih hotelu na svijetu, "Burj al-Arabu" (Toranj Arabije) gdje je trebao prisustvovati otmjenoj proslavi 36. rođendana top modela Naomi Campbell. No, njegovi odvjetnici pak tvrde da je u Dubaiu trebao prisustvovati nekim koncertima, ne navodeći više detalja o tome.

Na jučerašnjem saslušanju pred sucem u Austin je priznao krivnju za pokušaj unošenja kokaina, a prilikom čitanja optužnice, i unatoč tome da bi se mogao suočiti sa zatvorskom kaznom do 4 godine, djelovao je vedro i samouvjereno.

Razlog takvom stavu vjerojatno se skrivao u činjenici da će njegov mješoviti odvjetnički tim od glavnog suca šeika Mohammeda bin Rashida Al-Maktouma zatražiti pomilovanje za svojeg branjenika, što će šeik vjerojatno odobriti. Stranci kršitelji zakona po sličnim prekršajima u UAE nerijetko dobivaju pomilovanje tamošnjih sudaca, ali okrivljenici dobivaju kriminalni dosje, te sud najčešće dosuđuje trajnu deportaciju iz zemlje.

Inače, Austina brane 4 odvjetnika; Mohammad Al Reda iz UAE-a, Qays Hatem Al Zubi iz Bahraina, Joel A. Katz iz Atlante (SAD), te četvrti odvjetnik koji medijima nije želio otkriti svoj identitet.

Austin je glavnom sucu na jučerašnjem saslušanju koje je trajalo svega tri minute, rekao da je napravio nenamjernu pogrešku te da nije namjeravao kršiti zakone UAE-a. Donošenje konačne sudske odluke o njegovom slučaju najavljeno je za utorak.

I.K.

Pročitajte više