Madurov posinak vozi se Monakom u zlatnom Ferrariju, pogledajte snimku

Screenshot: Semana

VENEZUELA se raspada. Socijalistička vlast upropastila je ekonomiju i uništila demokraciju u toj zemlji. Milijuni bježe iz zemlje, a deseci milijuna žive u siromaštvu i bijedi, uz nestašice hrane, lijekova, struje, vode i drugih osnovnih potrepština. No nije svima u Venezueli loše. 

Tako njen dosadašnji predsjednik Nicolas Maduro ima svoj talk show na kojem glumi salsa DJ-a, na kojem voli i zaplesati, a usto je i gurman koji voli jesti po luksuznim restoranima, naprimjer kod turskog celebrity chefa Nusreta Gokcea, poznatijeg kao Salt Bae. 

>> Tko je kriv za raspad Venezuele, Amerika ili socijalizam?

>> Dok Venezuela kolabira, predsjednik države glumi DJ-a

>> Pogledajte kako se hrane Venezuelci, a kako njihov predsjednik socijalist

>> Dok Venezuela gladuje, djeca socijalističkih vođa razbacuju se bogatstvom

Automobil koji vozi Madurov posinak košta najmanje 300 tisuća dolara - bez zlata

No Madurov posinak, odnosno sin njegove supruge Cilie Flores, otišao je možda najdalje u neukusnom razbacivanju bogatstvom. Iste je godine, naime, društvenim mrežama počela kružiti snimka na kojoj se, kako pišu kolumbijske novine Semana, vidi Madurov posinak kako izlazi iz Hotela De Paris u Monacu i ulazi u zlatom obloženi Ferrari. Dok prolaznici stoje i snimaju luksuzni i nevjerojatno kičasti automobil, Madurov posinak, strpljivo pozira, očito zadovoljan pažnjom koju je privukao. Riječ je o modelu Ferrari California T, čija najjeftinija inačica košta oko 300 tisuća dolara - a zlatna verzija zasigurno je skuplja od toga.

Cilia Flores (62) je inače i sama prilično zanimljiva ličnost. Neki je u Venezueli, kako piše Fox News, zovu Lady Macbeth, ali i s Claire Underwood, ženskim likom iz američke serije House of Cards. Usto tvrde da je ona najmoćnija osoba u toj zemlji, ona koja vuče konce u sjeni svog supruga, predsjednika Venezuele. Ova odvjetnica, političarka, televizijska zvijezda i "fashionistica" poznata je po svojim dizajnerskim odijelima sa zastavom Venezuele.

Chavez govorio da je biti bogat loše, Chavezova kći najbogatija osoba u Venezueli?

A kći pokojnog predsjednika, socijalističke ikone Huga Chaveza koji je rado govorio kako je "loše biti bogat", prema procjenama nekih venezeulanskih medija je najbogatija osoba u toj zemlji. 38-godišnja Maria Gabriela Chavez, kako su latinoameričke novine Diario Las Americas iz Miamija pisale još 2015., ima bogatstvo vrijedno gotovo 4,2 milijarde dolara koje drži u bankama u SAD-u i Andori. Ovaj je iznos, ako je istinit, čini bogatijom od osobe koju je Forbes iste godine proglasio najbogatijim Venezuelcem, Gustavom Cisnerosom koji ima 3,6 milijardi dolara.

No dok je Cisneros milijarder zato što je telekomunikacijski magnat Chavez je, čini se, milijarderka zbog svog unosnog prezimena, odnosno jer je, kao kći socijalističkog vođe koji se navodno borio protiv nejednakosti, preuzela ulogu prve dame otkad se Chavez razveo od supruge pa do njegove smrti 2013.

U lipnju 2016. venezuelanski mediji također su izvještavali da je bila uključena u koruptivnu aferu s uvozom riže po previsokoj cijeni iz Argentine, čime je navodno u svoj džep strpala 15 milijuna dolara. Nakon optužbi, Chavezova kći je napisala prkosno-patetičnu posvetu ocu na svom Instagramu: "Oni govore o milijunima, o naslijeđu, o bogatstvu... i misle da nas vrijeđaju. Oni su tako priprosta bića da nemaju pojma o većem bogatstvu koje si mi uvijek davao i koje mi daješ."

 

Pročitajte više