FOTO Maglovito jutro u Zagrebu, navečer opet počinje kiša koja će padati danima

Foto: Index

JUTROS se nad Zagrebom prvi put ove jeseni spustila magla. Tek 11 stupnjeva uz jak vjetar u nekim dijelovima grada ne djeluje nimalo ugodno.

No tijekom dana će se razvedriti i temperatura će ići do 20 stupnjeva. Popodne će opet oblaci prekriti grad, a kiša s grmljavinom očekuje se u večernjim satima. Ništa bolje neće biti ni sutra kada se očekuje kiša cijeli dan.



Slično i u drugim dijelovima zemlje

Prema DHMZ-u, u Slavoniji i Dalmaciji očekuje se djelomice i pretežno sunčano, na kopnu ujutro i dio prijepodneva uz mjestimičnu maglu.

Na sjevernom Jadranu te u gorskim krajevima oblačnije, kiša te pljuskovi i grmljavina mogući su već prijepodne, a osobito poslijepodne i navečer kada će se postupno širiti prema središnjim predjelima.

Prema kraju dana na sjevernom Jadranu su mogući intenzivniji pljuskovi.
Vjetar na kopnu većinom slab, u gorju mjestimice umjeren jugozapadni. Na sjevernom Jadranu će puhati umjeren jugozapadnjak i jugo, a u Dalmaciji slab do umjeren sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 18 do 23, u Dalmaciji malo viša.

Sutra kiša

Sutra se očekuje promjenljivo i pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom koji mogu biti i obilniji, osobito u zapadnim predjelima te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Na krajnjem istoku i jugu oborina se očekuje u drugom dijelu dana. Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno mjestimice i jako jugo te jugozapadnjak navečer i prema kraju dana okretat će na buru i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na Jadranu 14 do 19, a najviša dnevna od 11 do 16, u Slavoniji i na Jadranu od 18 do 23 °C.

Pročitajte više