Majka čijeg su sina (8) vršnjaci vukli užetom za vrat: Sad boluje od PTSP-a

Ilustracija: Pixabay

DVA mjeseca nakon incidenta na školskom igralištu u Zagrebu 8-godišnji dječak kojeg su vršnjaci maltretirali i dalje ima noćne more. Njegova mama kaže da se maltretiranje u školi nastavilo, a na dječakovom vratu još uvijek su vidljivi ožiljci od užeta.

"Dolazio je plačući doma, pričao mi je da mu je taj drugi dječak govorio da će mu mama završiti u zatvoru, da će imati problema s policijom. Moj sin mu redovito govori da se makne, ali on ne prestaje", govori za Dnevnik.hr žena iz Zagreba čiji je sin (8) početkom svibnja stradao na školskom igralištu. 

Dva dječaka potezala su 8-godišnjaka užetom za vrat. Sina je tog dana odvela kući, a dan kasnije žalio se na bolove u vratu pa su otišli u Klaićevu. Majka je slučaj prijavila policiji. 

"Moj sin se guši dan prije škole"

Već tad majka se žalila na postupak škole u tom slučaju te ju je prozvala za relativiziranje nasilja. Ravnateljica tvrdi da se incident dogodio izvan radnog vremena škole, ali da je bez obzira na to škola poduzela sve što je prema protokolu trebala. 

Ozlijeđeni dječak bio je dva tjedna kod kuće nakon incidenta i bojao se povratka u školu. Majka tvrdi da se maltretiranje nastavilo.

"I dalje ima noćne more, dan prije škole on se guši, kašlje. Može se uznemiriti i zbog nekog filma", veli majka, koja se opet žalila školi i slala mailove.

Dijagnoza PTSP-a

Ovaj put žena je o svemu obavijestila i Agenciju za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, prosvjetnu inspekciju i centar za socijalnu skrb.

"Neću dopustiti da se takve stvari zataškavaju i da moje dijete bude žrtva tuđih interesa. Oni štite sebe pa na taj način zaštite i nasilnika", rekla je majka za Dnevnik.hr.

Dječak je u međuvremenu dobio dijagnozu - boluje od PTSP-a.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više