Majka Hrvata uhićenog u Zambiji: Svašta im se podmeće, samo žele novce pobrati

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

U SRIJEDU je u zambijskom gradu Ndoli trebalo biti održano ročište za osmero hrvatskih državljana uhićenih početkom prosinca zbog sumnje u pokušaj trgovine djecom, ali je u konačnici ipak odgođeno jer je proces prebačen s nižeg na visoki sud. Osmero Hrvata je prošlog tjedna pušteno na slobodu nakon što su ispunili sve tražene uvjete, uključujući i regulaciju boravišta.

Mirjana Magić iz Gornjeg Kućana kod Varaždina je u telefonskom razgovoru za HRT poručila kako njen sin Damir i snaha Nadica nisu krijumčari djecom. Naglasila je kako se radi o poštenim i časnim ljudima koji ni u kojem slučaju nisu trgovci djecom, što im se stavlja na teret.

"Trošim lijekove, nemam sna"

Mirjana je kazala kako su njezin sin i snaha izgubili bebu u visokom stupnu trudnoće i da je cijela obitelj posljednjih godina pretrpjela "pravu kalvariju". "Što smo zajedno sve prošli, najprije su mi tatu zgazili, mama je umrla u Klenovniku, suprug je umro u Novom Marofu, a od sina curica je umrla u Zagrebu u privatnoj bolnici", ispričala je. 

Tvrdi kako nije u kontaktu sa sinom i snahom te da ne dobiva nikakve informacije iz Zambije. Dodaje kako redovito sluša vijesti i nada se pozitivnom ishodu, iako nema povjerenja u zambijske vlasti. "To što oni rade i što se njima pripisuje, da uzimaju djecu za prodaju, pa oni su išli tamo da dobiju dijete. To su sve gluposti, svašta im se podmeće samo da bi mogli novce pobrati", rekla je.

Govori kako već tri mjeseca ima problema sa spavanjem i pije lijekove. "Trošim lijekove, nemam sna, razmišljam o svemu što im se dogodilo, a nije trebalo", zaključila je. 

Pročitajte više