OBITELJSKO NASILJE U ZAGREBU

Majka pretučene curice pet puta je zvala policiju, poslušajte snimke razgovora

Foto: Privatan album

BIVŠI pripadnik specijalne policijske postrojbe Alfa u petak popodne je na zagrebačkoj Peščenici brutalno istukao 14-godišnju kćer te je potom odveden u Vrapče. Indexu je to javila njena majka E. F. koja se nalazi u bolnici Merkur, gdje je u ponedjeljak operirana i zato je njen bivši suprug čuvao djecu, a sve nam je potvrđeno i u policiji.

Majka nam je ispričala da je pet puta zvala policiju, a u trenu kad je nazvala kćer i čula da je otac tuče, odmah je u spavaćici otišla iz bolnice i Uberom stigla do kćeri, u isto vrijeme kad i policija.

>>Bivšeg policajca pustili iz zatvora da čuva djecu. Pretukao je 14.godišnju kćer

>>Tko je otac koji je pretukao kćer? Bivši specijalac Alfi

Index je u posjedu snimki razgovora majke s policajkama i policajcem iz PP Maksimir. Prvi put kad je zvala policiju, policajac iz PP Maksimir joj je rekao da će joj bivšeg supruga, ako ga zateknu alkoholiziranog u prometu, isključiti iz prometa, a ako nije u vozilu, da mu ne mogu ništa. Na pitanje majke što sa sedmogodišnjim sinom koje je s njim dok je otac alkoholiziran, policajac je rekao da je to sve domena Centra za socijalnu skrb te da oni imaju uredovno vrijeme do 15 sati, a da se dežurna socijalna radnica za Zagreb do ponedjeljka tom problematikom ne bavi, osim ako se dijete ne smješta u dom. Potom je još nekoliko puta zvala policiju, u međuvremenu je njen alkoholizirani bivši suprug pretukao kćer, a majka je sve čula dok je bila s kćeri na telefonu.

Poslušajte prvu snimku:

Majka: Može li policija biti tamo dok ja ne dođem, ja ću sad potpisati da izlazim iz bolnice na svoju ruku?

Policajka: Čekajte malo, evo vam kolegica.

Druga policajka: Čula sam se s kolegom, postupamo po toj dojavi, kolege će otići tamo, vi nas pitate smije li vaša majka preuzeti djecu, vi se dogovarajte s mužem, nek vam majka ode po dijete.

Majka: Ali zato vam kažem hoćete li biti tamo, on neće dopustiti mojoj majci da uzme dijete.

Policajka: Što da vam ja kažem?

Majka: A ja vas pitam, možete li djecu uzeti dok je on u alkoholiziranom stanju?

Policajka: Mi ne možemo djecu sam tak uzeti, ne možemo ih mi čuvati u postaji. Gospođo, mi ne možemo uzeti djecu, to se ne smije raditi. Jedino se obratite Centru za socijalnu skrb, mi imamo vašu dojavu, kolege će otići na dojavu, ali mi ne možemo uzeti djecu, to se ne radi tako, CZSS za to postoji, a sad, hoće li on pustiti vašu majku, ja to ne znam.

Majka: Znači, moje dijete je prepušteno na milost i nemilost, u ovoj državi nema nikoga tko bi moje dijete zaštitio.

Policajka (povišenim tonom): Centar za socijalnu skrb, gospođo, je l' vi shvaćate što vam govorim, je l' ja pričam španjolski? Probajte nešto, ne znam, ali mi sigurno nećemo uzeti djecu. Gospođo, nećemo se vi i ja raspravljati, ako ga uočimo, iskontrolirat ćemo ga.

Druga snimka:

Majka: Vaše kolege još nisu na adresi, a zvala sam u 17 h, sve razgovore snimam i pustit ću u javnost.

Policajka: Kolege sad idu na adresu.

Majka: Ja sam zvala u 17 sati policiju. Imam snimku moje djece kako urlaju, a vi ništa ne radite, ja sam s 15 šavova na adresi, a vi niste.

Policajka: Kolege su sad na putu, idu tamo, znam sve.

Majka: Što, čekate da mi ubiju djecu, sve snimke će biti puštene u javnost, samo sam tražila da mi spasite djecu, ne mene, ne auto, ne imovinu, ne bih vas zvala bez veze.

Policajka: Znam ja, gospođo, sve.

Pročitajte više